BIZnews

Aerodrom “Nikola Tesla” pomaže banjalučkom aerodromu: Za 2019. planirano 100.000 putnika

Menadžment Aerodroma “Nikola Tesla” Beograd, na čelu sa vršiocem dužnosti generalnog direktora Sašom Vlaisavljevićem, razgovarao je u Banja Luci sa zvaničnicima bh. entiteta Republike Srpske o turističkim tendencijama u regionu i mogućnostima uvođenja novih aviolinija sa banjalučkog aerodroma.

Aerodrom Banja Luka - RadioSarajevo.ba

Advertisements

“Cilj nam je otvaranje najmanje tri do pet linija u naredne dvije godine, sa minimalno dvije frekvencije sedmično prema Zapadnoj Evropi. Očekujemo okvirno oko 100.000 putnika sa banjalučkog aerodroma u 2019. godini”, rekao je Vlaisavljević.

Kako se navodi u saopštenju Aerodroma “Nikola Tesla”, cilj posjete Banjaluci bio je unaprijeđenje saradnje beogradskog i banjalučkog aerodroma i pomoć prilikom razvoja aviosaobraćaja u regionu.

Vlaisavljević je naveo da se saradnja dva aerodroma zasnivala na tehničkoj pomoći koju su pružale stručne službe Aerodroma “Nikola Tesla” svojim banjalučkim kolegama.

“Naši zaposleni izvršili su građevinske radove na poletno-slijetnoj stazi Aerodroma u Banja Luci. Donirali smo transportni sistem prtljaga za dolazeće putnike, dok smo njihov stari transportni sistem potpuno remontovali i osavremenili. Osim saradnje na tehničkom planu, organizovane su i obuke o opsluživanju putnika“, naveo je Vlaisavljević.

U saopštenju beogradskog aerodroma se navodi da je u 2017. uslužio više od 5,3 miliona putnika, dok je prevoz robe i pošte uvećan 40 posto u odnosu na 2016.

“Prateći rast broja putnika, Aerodrom “Nikola Tesla” je, u periodu od 2014. do 2017, uložio gotovo šest milijardi dinara u infrastrukturna unaprijeđenja, čime je kapacitet povećan sa 5,5 na oko 7,5 miliona putnika godišnje”, navodi se u saopštenju, prenosi “Indikator“…


Advertisements

loading...

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...

Advertisements

loading...

Advertisements

Na vrh