BIZnews

Da li će BiH postati članica Svjetske trgovinske organizacije?

Predsjedavajući Radne grupe za pristupanje BiH Svjetskog trgovinskoj organizaciji (WTO) Atanas Paparizov rekao je danas u Sarajevu da bi konačna odluka o članstvu BiH u WTO trebalo da bude donesena krajem jula.

Svjetska trgovinska organizacija (WTO) - Facebook

Advertisements

Paparizov je u razgovoru sa članovima komisija za vanjsku trgovinu Predstavničkog i Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH rekao da će učiniti sve što je u njegovoj moći da Generalni savjet WTO-a donese takvu odluku, saopšteno je iz Parlamenta BiH.

On je izrazio optimizam da će biti postignut napredak koji bi BiH omogućio pristupanje ovog organizaciji, ističući da je ohrabren punom posvećenošću predstavnika najvažnijih institucija BiH okončanju pregovora o tome…

Paparizov je rekao da će sastanci Radne grupe u Ženevi biti održani u februaru i maju ili junu, te izrazio optimizam da će na tim sastancima i pregovorima sa Brazilom, Ukrajinom i Rusijom biti postignut napredak koji bi omogućio BiH da potpiše sporazum o pristupanju WTO.

Punopravno članstvo BiH u WTO predstavljao bi snažan podsticaj za razvoj ekonomije BiH, kao i ispunjavanje važnog uslova za nastavak procesa evropskih integracija.


Advertisements

loading...

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...

Advertisements

loading...

Advertisements

Na vrh