BIZnews

Uspješno završen konkurs za izradu idejnog rješenje nove maskote: Kompanija “EuroExpress” brza pošta nagradila autore pobjedničkih radova

U selekciji od 150 pristiglih radova kompanija “EuroExpress” brza pošta izabrala je tri najbolja grafička rješenja za novu korporativnu maskotu, čiji su autori nagrađeni novčanim nagradama.

Kompanija EuroExpress brza pošta nagradila autore pobjedničkih radova - Euroexpress.ba

Advertisements

Treće mjesto zauzeo je rad Dragoslava Malinića iz Banja Luke, drugo Almira Ćane iz Bugojna dok je autor pobjedničkog rada Banjalučanin Predrag Smiljić. Za poslana grafička rješenja nove maskote nagrađeni su iznosima od 300 KM za treće, 500 KM za drugo i 1.500 KM za prvo mjesto.

Izuzetno nas raduje da je održan konkurs zainteresovao veliki broj kreativaca i autora iz cijele BiH. Moramo istaći da konačnu odluku o pobjedniku zaista nije bilo lako donijeti. Stručni žiri sastavljen od predstavnika Uprave kompanije, direktora marketinga, kao i stručnjaka iz oblasti grafičkog dizajna imao je izazovan posao da od mnogobrojnih radova izabere tri rješenja koja su na najbolji način zadovoljila tražene kriterijume. Željeli smo da dobijemo i ‘glas publike’, zbog čega smo prije same finalne odluke o pobjednicima realizovali i Facebook glasanje. Da je o ukusima uvijek teško raspravljati i da svaki pojedinac ima svoje mišljenje o najboljim radovima uvjerili smo se kroz komentare naših pratioca na društvenim mrežama, čije nam je mišljenje posebno važno. Zahvaljujemo svim autorima koji su učestvovali u našem konkursu, a pobjednicima čestitamo na osvojenim nagradama“, saopšteno je iz Uprave kompanije EuroExpress brza pošta, te su naveli da su pobjednički radovi izabrani uz puno uvažavanje struke i mišljenja javnosti…

Autorima pobjedničkih radova, novčane nagrade uručene su u sjedištu kompanije EuroExpress u Banjaluci.

Zahvalio bih se kompaniji EuroExpress brza pošta što se odlučila da novu maskotu bira putem javnog konkursa dajući jednake šanse svim kreativcima u našoj zemlji, a meni posebno zadovoljstvo što je među velikim brojem pristiglih radova baš moj ocjenjen kao najbolji“, izjavio je autor pobjedničkog rada Predrag Smiljić.

Kompanija EuroExpress brza pošta nagradni konkurs za izradu idejnog rješenja nove maskota raspisala je povodom obilježavanja decenije svoga postojanja, a autori i kreativci sa područja cijele BiH svoje radove slali su u periodu od 1. do 30. novembra 2017. godine.

Sve informacije o uslovima konkursa, kao i kriterijumi za ocjenjivanje novog idejnog rješenja maskote bili su dostupni na stranici www.euroexpress.ba kao i na zvaničnoj Facebook stranici kompanije EuroExpress.

Pobjednička maskota – Euroexpress.ba


Advertisements

loading...

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...

Advertisements

loading...

Advertisements

Na vrh