BIZnews

Banke i telekom operateri su nosioci digitlanog ekosistema u 2018. godini

Bankarstvo u cjelini, pa tako i u Bosni i Hercegovini prolazi kroz transformaciju iniciranu napretkom tehnologije i potrebama tržišta za brzim i jednostavnim rješenjima. Ubrzani razvoj tehnologije dovodi do značajnih promjena navika i ponašanja klijenata. Kompanije koje ponude brže i sigurnije usluge, preuzet će primat na tržištu.

Sberbank BH, HT Eronet i ClickPay - Sberbank.ba/bs

Advertisements

Prateći standarde i razvoj tehnologije bh. kompanije iz različitih industrija se uvezuju s ciljem olakašavanja svakodnevnice svojim klijentima. Jedna od takvih usluga je ClickPay, savremena usluga Sberbank BH čiji potencijal je prepoznao i HT Eronet. ClickPay klijentima omogućava da putem mobilnog uređaja plaćaju komunalne račune potpuno sigurno i bezbrižno u bilo koje doba dana. Usluga je besplatna i dostupna putem aplikacija internet i mobilnog bankarstva.

Upravo digitalno bankarstvo omogućuje novi poredak u kojem će se ogledati najveća razlika među bankama“, kaže Jasmin Spahić, izvršni direktor i član Uprave Sberbank BH…

Veseli me činjenica da u HT Eronetu imamo pouzdanog partnera jer banke i telekom operateri su nosioci digitalnog ekosistema. Siguran sam da će kroz zajedničko partnerstvo Sberbank i HT Eroneta najviše koristi imati naši klijenti.

HT Eronet je u posljednje dvije godine uložio izuzetne napore u procesu digitalne transformacije kompanije. Ovi napori su generisali niz digitalizovanih usluga za naše krajnje korisnike, a usluga ClickPay, realizovana sa Sberbankom predstavlja dodatno proširenje digitalnih kanala.

Ovom saradnjom smo osigurali korisnicima HT Eroneta i Sberbanka brzo i sigurno plaćanje telekomunikacionih računa, bez obzira gdje se nalazili. Potrebno je naglasiti da HT Eronet korisnike usluge ClickPay, u 2018. godini očekuju brojne pogodnosti pri korištenju ove usluge“, izjavio je član Uprave HT Eroneta Tomislav Ruk.


Advertisements

loading...

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...

Advertisements

loading...

Advertisements

Na vrh