BIZnews

Aerodrom Tuzla: Putnički terminal od maja dobiva novi izgled

Rekonstrukcija i nadogradnja putničkog terminala Međunarodnog aerodroma Tuzla trebala bi biti završena krajem aprila ili početkom maja.

Međunarodni aerodrom Tuzla - Anadolu Agency

Advertisements

Time će biti stečeni uslovi za neometan prihvat oko 700.000 putnika, odnosno da u jednom satu bude usluženo i po 400 putnika. Vrijednost ovog projekta je 6,5 miliona KM.

Direktor tuzlanskog aerodroma Rifet Karasalihović rekao je da su ta sredstva već osigurana – 2,5 miliona KM kroz kreditno zaduženje koji se već nalaze na podračunu tuzlanskog aerodroma…

“Ostali dio sredstava smo osigurali iz budžeta, uz saglasnost Vlade Federacije, a još 500.000-700.000 KM ćemo osigurati iz sopstvenih izvora”, kazao je Karasalihović.

Uz informacije o izgradnji i rekonstrukciji putničkog terminala prilikom posjete Vlade TK predstavljen je i projekat izgradnje nastrešnice, kojim će biti osigurano dodatnih 3.000 kvadratnih metara prostora.

Idejno rješenje bi trebalo biti završeno krajem januara ili početkom februara, a procjenjuje se da će za realizaciju tog projekta biti potrebno osigurati između 1,6 i 1,8 miliona KM.


Advertisements

loading...

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...

Advertisements

loading...

Advertisements

Na vrh