BIZnews

“UniCredit” u Bosni i Hercegovini proglašen tržišnim liderom za finansiranje trgovine i prvim u kategoriji “Najboljih usluga”

Na osnovu istraživanja o finansiranju trgovine za 2018. godinu “Trade Finance Survey 2018” koje je proveo “Euromoney”, UniCredit je ukupno ponio 21 titulu, zauzimajući poziciju tržišnog lidera za regiju Centralne i istočne Evrope, Italije i još 7 evropskih država.

UniCredit banka Banja Luka - PR/Haber.ba

Advertisements

Osim titule vodećeg pružatelja usluga finansiranja trgovine UniCredit je zauzeo vodeću poziciju i u novoj kategoriji “Najbolje usluge”.

U Bosni i Hercegovini UniCredit Bank i ove godine je ponijela titulu tržišnog lider za finansiranje trgovine te zauzela prvu poziciju na listi “Najboljih usluga”…

Kao rezultat istraživanja, koje se sprovodi već sedam godina, osim u Bosni i Hercegovini, UniCredit je titulu tržišnog lidera za finansiranje trgovine ponio i u Italiji, Centralnoj i istočnoj Evropi, Bugarskoj, Hrvatskoj, Mađarskoj, Rumuniji, Srbiji i Turskoj, dok je u kategoriji “Najbolje usluge” prvu poziciju ponio još u Bugarskoj, Hrvatskoj, Mađarskoj, Rumuniji, Srbiji i Rusiji.

Rang lista je postavljena na osnovu povratnih informacija od preko 7.255 korporativnih klijenata (skoro duplo više nego prethodne godine) te oslikava kontinuiranu izvrsnost UniCredita u segmentu finansiranja trgovine. Oslanjajući se na odlično poznavanje ključnih evropskih tržišta, proizvoda i posvećenost inovacijama i široko rasprostranjenoj geografskoj pokrivenosti, usluge finansiranja trgovine UniCredita su sve naprednije.

“Izuzetno sam ponosan što su Euromoney i korporativni klijenti proglasili UniCredit za Najboljeg globalnog pružaoca usluga finansiranja trgovine u čak tri važne kategorije. Ova priznanja jasno odražavaju našu snažnu fokusiranost na zadovoljavanje potreba klijenta, punu posvećenost inovacijama i rastuću snagu naše međunarodne mreže. Povezujemo klijente širom svijeta, nudeći im transparentna i jednostavna rešenja za sve njihove potrebe kada je u pitanju finansiranje trgovine – čak i one najsloženije slučajeve”, kazao je generalni menadžer UniCredita, Gianni Franco Papa.

Banka nastavlja da ulaže u inovacije kada je finansiranje trgovine u pitanju, a posebno uzimajući u obzir da je jedan od osnivača blockchain konzorcijuma – we.trade (ranije Digital Trade Chain). Takođe će UniCredit nastojati unaprijediti svoju međunarodnu pokrivenost, što dokazuje i najskorije otvorena poslovnica u Abu Dhabiju, kako bi kreirala nove mogućnosti i usluge za klijente na svojim ključnim evropskim tržištima.


Advertisements

loading...

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...

Advertisements

loading...

Advertisements

Na vrh