BIZnews

19,5 miliona dolara za dovršetak izgradnje i obnovu bolnica u Mostaru i Konjicu

Vijeće ministara BiH utvrdilo je Prijedlog sporazuma o zajmu između Bosne i Hercegovine i Saudijskog fonda za razvoj u vezi s izgradnjom i obnovom određenog broja bolnica u Bosni i Hercegovini u vrijednosti 19,5 miliona američkih dolara.

Kantonalna bolnica "dr. Safet Mujić" Mostar - Nap.ba

Novac će biti utrošen na dovršetak izgradnje i obnove Kantonalne bolnice “Safet Mujić” Mostar, Sveučilišne kliničke bolnice Mostar i Opšte bolnice Konjic.

Rok otplate kredita je 25 godina, uključujući 5 godine grejs perioda, uz kamatu od 2 posto, a završetak ovog projekta planiran je za kraj 2022. godine…

Prijedlog sporazuma sa Osnovama za njegovo zaključivanje bit će dostavljen Predsjedništvu BiH, a za bh. potpisnika predložen je ministar finansija i trezora.


Loading..
loading...

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
loading...
Na vrh