BIZnews

Prosječna neto plaća u oktobru viša za 1,9 posto u odnosu na prošlu godinu

Prema podacima Agencije za statistiku BiH, prosječna mjesečna isplaćena neto plata u BiH u oktobru iznosila je 853 KM.

Novac u BiH - Twitter

Ovaj iznos nominalno se nije mijenjao u odnosu na decembar prošle godine, dok je, u odnosu na oktobar prošle godine, viši za 1,9 posto.

Najniža prosječna neto plata od bila je u djelatnosti pružanja smještaja, te pripreme i usluživanja hrane (538 KM), u građevinarstvu je iznosila 562 KM, dok je prosječna neto plata u administrativnim i pomoćnim uslužnim djelatnostima iznosila je 599 KM…

Prema podacima Agencije za statistiku BiH, najviša prosječna neto plata u oktobru ostvarena je u finansijskim i djelatnostima osiguranja i iznosila je 1.427 KM, u proizvodnji i snabdijevanju električnom energijom, plinom, parom i klimatizaciji 1.362 KM, dok je prosječna neto plata u sektoru informacija i komunikacija iznosila 1.243 KM.

Prosječna bruto plaća u BiH u oktobru iznosila je 1.325 KM i nominalno se nije mijenjala u odnosu na decembar prošle godine, dok je u odnosu na oktobar prošle godine viša za dva posto, saopšteno je iz Agencije za statistiku BiH.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
loading...
Loading..
Na vrh