BIZnews

Mađarska kompanija u Brčkom želi graditi najvišu zgradu u regionu

Mađari su u Brčkom nedavno osnovali kompaniju “Molnar” d.o.o., koja planira graditi veći broj objekata u Brčkom.

Brčko, BiH - Blogspot.com

Advertisements

Vlasnici kompanije Jozsef Molnar i njegov sin Milan Molnar svoje planove su prošlog mjeseca predstavili vlastima u Brčko Distriktu.

Ono što posebno privlači pažnju je činjenica da u planu imaju graditi zgradu od čak 50 spratova, što bi je učinilo najvišom zgradom u BiH i regionu…

Glavna djelatnost ove mađarske firme je gradnja stambenih i nestambenih objekata, projektovanje i investiranje u nekretnine, a za Brčko su se odlučili zbog blizine i zbog položaja.

“Brčko se nalazi na veoma povoljnom i lijepom mjestu uz rijeku Savu, na tromeđi. Graniči sa Hrvatskom, to jest Evropskom unijom a nedaleko je i Srbija. Brčko ima prednost povoljnog položaja a i distrikt je, tako da postoje pojedine prednosti u tome”, ističe Molnar.

Kako kaže, primijetili su da u Brčkom nedostaje dosta toga kao što su pozorište ili teatar, muzej, kulturni centar za okupljanje, sportski centar za omladinu, ali i to da je puno objekata potrebno renovirati.

“Što se tiče izgradnje zgrade od 50 spratova, to je naša ideja za koju je potrebno puno rada i truda, kako bi se sprovela u djelo. Kao prvo, potrebna je lokacija, ispitati teren na kome bi se gradila, nosivost, opterećenje i sve drugo što prati jednu tako ozbiljnu gradnju. Drugo, koliko sam upoznat u Brčkom nije dozvoljena gradnja više spratova od 4 plus 1 prema trenutnom zakonu o gradnji. Za ovakav poduhvat sigurno će trebati puno strpljenja, vremena i prije svega dozvola za gradnju”, kazao je Molnar.

Osim gradnje nove zgrade, ova kompanije zainteresovana je i za kupovinu objekta “Interplet”, za koji smatraju da je idealan za gradnju novih fabrika koje su neophodne za zapošljavanje građana.


Advertisements

loading...

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...

Advertisements

loading...

Advertisements

Na vrh