BIZnews

Prosječna plata u BiH za mjesec juli iznosila 849 KM

Prosječna mjesečna isplaćena neto plata u BiH u julu je iznosila 849 KM što je za 1,9 posto više u odnosu na juli 2016. godine.

Euro novčanice - Blogspot.com

Najnižu prosječnu neto platu ostvaruju radnici u djelatnosti pružanja smještaja, te pripreme i usluživanja hrane, gdje je ona u julu iznosila 529 KM, u građevinarstvu je iznosila 555 KM, a prosječna neto plaća u administrativnim i pomoćnim uslužnim djelatnostima bila je 573 KM.

Prema podacima Agencije za statistiku BiH, najviša prosječna neto plata je ostvarena u finansijskim i djelatnostima i to 1.444 KM, u proizvodnji i snabdijevanju električnom energijom, plinom, parom i klimatizaciji iznosila je 1.329 KM, dok je prosječna neto plaća u sektoru informacija i komunikacija 1.228 KM…

Prosječna bruto plaća u BiH za juli ove godine iznosila je 1.318 KM što je za 1,9 posto više u odnosu na isti mjesec prošle godine.


Loading..
loading...

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
loading...
Na vrh