BIZnews

Kinezi žele ulagati u modernizaciju saobraćaja u Kantonu Sarajevo

Trenutno se na području Kantona Sarajevo investira u nekoliko vrlo bitnih saobraćajnih dionica.

Sarajevo - Orbus.be

Međutim, kako bi se svi potrebni projekti za modernizaciju saobraćaja realizovali, potrebne su investicije. Potencijal za ulaganje prepoznala je jedna od najvećih kineskih kompanija koja se bavi transportnom infrastrukturom, “Urban Traffic”.

Generalni direktor ove kompanije, Dong Min, kazao je da se nada da će uspostaviti saradnju s kantonalnim rukovodstvom kako bi se uspješno realizovale planirane aktivnosti.

Premijer KS, Elmedin Konaković istakao je kako je Kanton Sarajevo najrazvijeniji u Bosni i Hercegovini, te da postoji spremnost za iznalaženje modaliteta koji će unaprijediti sektor izgradnje saobraćajne infrastrukture.

“Gradski prijevoz je u našoj nadležnosti i trenutno pregovaramo sa Evropskom bankom za obnovu i razvoj (EBRD) vezano za rekonstrukciju cjelokupnog šinskog saobraćaja u dužini od 12 kilometara. Upravo zbog toga smo zainteresovani i za vaš prijedlog savremenog prijevoznog sredstva”, istakao je premijer Konaković.

Svi planirani saobraćajni projekti bit će dostavljeni predstavnicima kineske kompanije, nakon čega bi trebale biti izrađene konkretne ponude, a nakon toga i pokrenuti dogovori za njihovu realizaciju.


Loading..
loading...

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
loading...
Na vrh