BIZnews

“Mercator” preuzeo prve četiri “Konzumove” prodavnice u Sarajevu

Paralelno sa procesom predaje prodavnica Mercatoru, Konzum vodi pregovore sa dobavljačima u BiH o isplati duga.

Mercator u BiH - Depo.ba

Trenutno je u BiH oko 1.100 firmi koje potražuju novac od Konzuma. Na jučer održanom sastanku sa dobavljačima iz bh. entiteta RS, predstavnici Konzuma su ponudili izmirenje dugovanja u 48 rata. Pitali smo direktora “Konzuma BiH” Tomislava Begića da li je to model kojeg će ponuditi svim firmama u BiH, piše “Faktor“…

“Ono što ćemo ponuditi je da dio duga izmirimo odmah, a dio u ratama uz pripadajuću kamatu. O uslovima vraćanja duga ćemo razgovarati sa svakim dobavljačem pojedinačno”, izjavio je Bagić.

Prema njegovim riječima, novac koji će biti uplaćen iz Hrvatske u obliku dokapitalizacije Konzuma, u iznosu od blizu 30 miliona KM, trebao bi uskoro stići u BiH, ali nije mogao precizirati datum kada će se to i desiti.

“Kao što je poznato, Mercator će preuzeti ukupno 83 prodavnice. Sada je samo tehničko pitanje tog procesa”, kazao je Bagić.

Odluku o uplati ovog novca donijelo je Vijeće povjerilaca Agrokora u Hrvatskoj, na sastanku održanom 31. augusta. Ovaj novac će biti isplaćen iz kredita kojeg će dobiti Agrokor za vraćanje svojih dugova, u iznosu od oko 950 miliona maraka.


Loading..
loading...

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
loading...
Na vrh