BIZnews

RUSMIR HRVIĆ: “AS GROUP” namjerava preuzeti kompletnu prehrambenu industriju “Agrokomerca”

Rusmir Hrvić, predsjednik Uprave “AS GROUP”, potvrdio je za “Slobodnu Bosnu” interes za preuzimanje i drugog dijela prehrambene industrije velikokladuškog “Agrokomerca” čija je licitacija zakazana za 30. august.

Rusmir Hrvić - eKapija.ba

U Općinskom sudu u Velikoj Kladuši 30. augusta zakazana je licitacija za dio nekretnina Prehrambene industrije “Agrokomerca” koji je bio pod hopotekom. Riječ je o zemljištu od oko 76.000 kvadratnih metara na kojem se nalaze proizvodne hale i hladnjača kapaciteta 5.000 tona.

Advertisements

“AS Group je već preuzeo jednu cjelinu prehrambene industrije a svakako smo zainteresovani i za drugu cjelinu kako bismo zaokružili porizvodnju u prehrambenom sektoru Agrokomerca. Želimo obnoviti prozvodnju konzumnih jaja i mesa koje ćemo distribuisati pod jedinstvenim robnim znakom AS, a posebno smo zainteresovani za preuzimanje hladnjače koja je u solidnom stanju. Nažalost, oprema u proizvodnim halama nije u dobrom stanju i najvećim dijelom se mora zamijeniti novom”, rekao je Hrvić za “Slobodnu Bosnu“…

Hrvić kaže da “AC Food”, firma koja je ranije preuzela dio tvorničkih postrojenja Agrokomerca, namjerava obnoviti proizvodnju mesa i konzumnih jaja putem mreže kooperanata.

“Naša poslovna orijentacija jeste da razvijamo poslovnu saradnju s kooperantima. Želimo primijeniti pozitivno iskustvo velikih evropskih proizvođača hrane – niko od njih ne proizvodi sve, nego se oslanjaju na vlastitu mrežu kooperanata. U svojim najboljim danima,to je radio i “Agrokomerc”i mi namjeravamo nastaviti i usavršiti to pozitivno naslijeđe”, kazao je Hrvić.

Hrvuć otkriva da namjerava oživjeti nekadašnji brend “Emina”, ali i kupiti tvornicu supa, majoneze i kečapa, a već imaju i strateški plan za čitav “Agrokomerc”.

“Razvoj velikokladuške firme ići će dio po dio, a AS Group će preuzeti sve rentabilne dijelove čim to Sud bude omogućio”, rekao je Hrvić za “Slobodnu Bosnu”, posebno istakavši činjeniu da se Tops i drugi proizvodi “Agrokomerca” kao što su Pettit, Čajni kolutići, Mljeveni keks, itd., uz plasman na domaće tržište izvoze i u Hrvatsku, Srbiju, na Kosovo, Crnu Goru, Makedoniju, Sloveniju, Austriju, Sjedinjene Američke Države, a odnedavno i na tržište Bliskog istoka.

Advertisements

loading...

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...

Advertisements

loading...

Advertisements

Na vrh