BIZnews

U Višegradu će se šiti kaputi koji će se izvoziti u Pariz

Načelnik općine Višegrad Mladen Đurević izjavio je da se u Višegradu u ovoj godini očekuje otvaranje novih radnih mjesta u tekstilnoj proizvodnji i drvoprerađivačkoj industriji, u dogovoru s investitorima iz Srbije.

U Višegradu će se šiti kaputi koji će se izvoziti u Pariz - Indikator.ba

Dva investitora, koja se dugo godina bave tekstilnom proizvodnjom, spremna su početi s radom. U isto vrijeme, određen broj ljudi je planiran u firmi koja će se baviti preradom drveta“, rekao je Đurević, piše “Indikator“…

Advertisements

On naglasio da je s delegacijom općine Višegrad prije nekoliko dana posjetio predsjednika općine Arilje Zorana Todorovića te da su obišli i investitore i njihove pogone kako bi dogovorili početak rada u Višegradu.

Naš cilj je zadržati stanovništvo na ovom području, a u isto vrijeme pomoći mladima i da ih na različite načine stimulišemo da ostanu na ovom području, kako bi svojim znanjem dali doprinos zajednici u kojoj žive“, naglasio je Đurević.

On je rekao da će početkom septembra 12 pripravnika početi odrađivati pripravnički staž u Općini, a da će od sljedeće godine i preduzeća i institucije zaposliti pripravnike, kako bi mladi stekli radna iskustva.

Vlasnik firme “Put slobode” iz srbijanske Požege Zoran Miletić rekao je da u Višegradu planira da otvori proizvodnju tekstila.

Čuo sam da je u Višegradu bila tekstilna proizvodnja. Mi se bavimo šivenjem kaputa, a planiramo što prije početi s radom. Za početak naš plan je da zaposlimo 20 ljudi“, rekao je Miletić.

Miletić je pohvalio saradnju s Općinom Višegrad i dodao da robu izvoze u Pariz.

Advertisements

loading...

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...

Advertisements

loading...

Advertisements

Na vrh