BIZnews

Agrokomerc uspješno uvezao staž i poslao u penziju 128 radnika

Agrokomerc d. d. Velika Kladuša uspješno je riješio pitanje uvezivanja staža i slanja u penziju 128 radnika. Za tu svrhu Agrokomerc je obezbijedio vlastita sredstva, a dio sredstava je obezbijeđen u saradnji s Federalnim ministarstvom poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva, prenosi Anadolu Agency (AA).

Agrokomerc - Vijesti.ba

Ovaj proces uvezivanja radnog staža počeo je s finansijskom konsolidacijom Agrokomerca temeljem zakona o finansijskoj konsolidaciji privrednih društava u Federaciji BiH i odluke Vlade FBiH o finansijskoj konsolidaciji privrednog društva Agrokomerc d. d. Velika Kladuša, a koji traje od decembra 2014. godine.

Advertisements

Tim povodom, danas su u kompaniji Agrokomerc uručeni pokloni radnicima za koje su otklonjene sve prepreke njihovog odlaska u penziju.

U svjetlu pozitivnih efekata finansijske konsolidacije kompanije Agrokomerc d. d. je i ovaj odlazak u zasluženu penziju naših 128 radnica i radnika. Sam proces uvezivanja staža i sticanja svih uvjeta za odlazak u penziju počeli smo provoditi u decembru 2014. godine, ali je inteziviran prošle i ove godine. Ovo je jedan od dokaza da smo kao kompanija na pravom putu i da efekti finansijske konsolidacije i rada Uprave Agrokomerca sve više dolaze do izražaja“, kazao je Ermin Mujić, direktor kompanije Agrokomerc d. d.

Iz kompanije, također, naglašavaju da je u proteklom periodu kompanija dobila pozitivan revizorski izvještaj za 2016. godinu, a da je Vlada F BiH također usvojila izvještaj o radu za 2016. godinu što je direktna refleksija pozitivnih pomaka u radu, a takve pozitivne izvještaje firma nije dobivala u proteklim periodima od rata, tačnije uvijek su bili negativni.

U kontekstu pozitivnih pomaka, Vlada F BiH i resorno ministarstvo su odobrili produženje postupka finansijske konsolidacije za još dvije godine, što će omogućiti dalju revitalizaciju firme.

Tokom 2017. godine radnici Agrokomerc d. d. dobili su pravo na zdravstvenu zaštitu i ovjeru svojih zdravstvenih knjižica nakon više od deset godina, što predstavlja još jedan izuzetno pozitivan efekat, kažu iz Agrokomerc d. d. Velika Kladuša.

Advertisements

loading...

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...

Advertisements

loading...

Advertisements

Na vrh