BIZnews

Od 14. augusta: Skoro pola miliona KM za Program zapošljavanja Roma

Iz Federalnog zavoda za zapošljavanje (FZZZ) saopšteno je da će Javni poziv za učešće u Programu zapošljavanja Roma u 2017. biti ponovo objavljen 14. augusta, te da će biti otvoren 15 dana.

Program će biti realizovan radi sufinansiranja zapošljavanja i samozapošljavanja Roma sa evidencije nezaposlenih u Federaciji BiH, posebno cijeneći njihovu socijalnu, rodnu i drugu osjetljivost, a radi jačanja njihove konkuretnosti na tržištu rada i sprečavanja dugotrajne nezaposlenosti, piše “Biznis info“…

Advertisements

Raspoloživa finansijska sredstva u iznosu 483.083 KM predviđena su za podršku zapošljavanja i samozapošljavanja Roma u Federaciji BiH u 2017. godini.

Ta sredstva će biti usmjerena za sufinansiranje poslodavaca radi zapošljavanja Roma sa evidencije nezaposlenih u iznosu 6.000 KM po jednoj osobi, u trajanju od 12 mjeseci, te za sufinansiranje samozapošljavanja Roma u iznosu 5.000 KM po jednoj osobi, u trajanju od 12 mjeseci.

Dio odobrenih sredstava u skladu sa Memorandumom može biti izdvojen za zapošljavanje Roma u Službi, kao i za isplatu troškova romskim predstavnicima, članovima komisija za odabir korisnika za učešće u radu, kao i za edukaciju Roma u okviru realizacije sufinansiranja samozapošljavanja, a prema procjeni Zavoda.

Advertisements

loading...

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...

Advertisements

loading...

Advertisements

Na vrh