BIZnews

Fabrika tekstila počinje s radom do zime, posao za 1.000 ljudi

Načelnik Kalesije Sead Džafić primio je ovih dana u posjetu turskog biznismena Zihnija Yildiza, vlasnika tekstilne kompanije “Zeyteks”, kao i Hasana Šehovića, predsjednika Svjetskog saveza dijaspore. S njima je bio i Ševal Šehić, budući direktora firme koja će najvjerovatnije sjediše imati u Kalesiji.

Džafić sa investitorima - Kalesija.ba

Naime, Zihni Yildiz je već boravio u Kalesiji 22. juna, kada je predstavio biznis plan za pokretanje tvornice tekstila koja bi bila smještena na 53.000 m2, a tada mu je načelnik Sead Džafić obećao sve vidove pomoći kako bi se to što prije realizovalo, piše “Kalesija“…

Advertisements

“Mi smo prošli put ostali oduševljeni prijemom i obećanjima načelnika. Vidi se da čovjek zna raditi posao i mnogo nam je pomogao. Zato smo se odlučili za Kalesiju. Proces registracije firme je u toku, a onda ide procedura zakupa zemljišta i gradnja proizvodnih hala kako bi do zime počeli sa radom”, rekao je Yildiz.

Za početak, tvornica tekstila bi upošljavala 250 radnika, a prema riječima vlasnika u narednih pet godina u pogonima tekstilne industrije bilo bi zaposleno oko 1.000 osoba.

Načelnik je investitorima obećao da će sve učiniti kako bi se što prije krenulo sa izgradnjom proizvodnih hala, a ubrzat će se i proces pribavljanja potrebne dokumentacije.

Načelnik je Yildiza i njegove saradnike upoznao i s parcelama koje su predviđene za industrijsku zonu, a istakao je na kraju sastanka da je za investitore tu 24 sata kako bi im pomogao.

Investitor iz Turske želi da radove na izgradnji proizvodnih hala radi firma iz Kalesije, a za početak planira se postavljanje objekta na deset hiljada metara kvadratnih.

Advertisements

loading...

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...

Advertisements

loading...

Advertisements

Na vrh