BIZnews

Addiko banka pozdravlja odgovoran pristup Vlade FBiH

Addiko banka pozdravlja odgovoran pristup Vlade FBIH rješavanju problema zaduženja sa valutnom klauzulom u CHF (šicarskim francima).

Addiko banka - Twitter

Vlada FBIH je prepoznala da predloženi zakon nije adekvatno rješenje situacije sa CHF kreditima, dajući negativno mišljenje o prijedlogu zakonu, te predložila moguća rješenja ovog problema.

Advertisements

Banka je od prošle godine, dolaskom novog vlasnika, intenzivirala rješavanje ovog naslijeđenog problema, te korisnicima CHF kredita ponudila konverziju duga uz otpis 30% ili 50% duga, uz dodatne olakšice. Ova ponuda je naišla na dobar prijem kod klijenata, te je sa krajem maja preostalo još nešto više od 900 klijenata koji imaju CHF kredit.

Banka dijeli mišljenje Vlade FBIH, ali i drugih relevantnih institucija u BiH, da se ovo pitanje riješi dogovorom. Otvoreni smo za dogovor i pozivamo i ove preostale klijente na dijalog i sporazumno rješavanje problema, poručuju iz Addiko banke.

Advertisements

loading...

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...

Advertisements

loading...

Advertisements

Na vrh