BIZnews

Poslovnice Addiko banke rade normalno

Poslovnice Addiko banke rade normalno, u skladu sa važećim radnim vremenom. U poslovnici Ferhadija zabilježena je veća gužva zbog grupe građana, koji svoje transakcije vrše u sitnim kovanicama, iskazujući time svoje nezadovoljstvo zbog statusa njihovih kreditnih zaduženja sa valutnom klauzulom. Banka je ovim klijentima omogućila posebno uplatno mjesto, kako bi neometano mogli vršiti transakcije.

Addiko banka - Twitter

Svjesni problema sa kojima se korisnici CHF kredita susreću, tokom prošle godine smo ponudili konverziju kredita uz oprost 30, odnoso 50% glavnice duga, što je prihvatilo više od 90% klijenata. Ova nam činjenica govori dvije stvari. Prva je da je broj korisnika ovih kredita drastično smanjen, te nema potrebe za donošenjem posebnog zakona. Druga je da je dogovor banke i klijenata, koji će klijentima omogućiti uredno servisiranje njihovih obaveza, a neće ugroziti ekonomski i pravni sistem u zemlji, jedini način rješavanja ovog problema“, izjavila je Sanela Pašić, direktorica Addiko Bank.

Advertisements

Predloženi zakon u suprotnosti je sa brojnim postojećim zakonima, te ugrožava pravnu sigurnost i ekonomsku stabilnost u zemlji. Naš stav, kao i stav drugih relevantnih institucija, je da je zakon loš i praktično neprovodiv. Otvoreni smo za dijalog, kako bismo i ostalim CHF klijentima omogućili konverziju kredita,” istakla je Pašić.

Banka je zbog rješavanja ovog naslijeđenog problema samo tokom prošle godine pretrpila višemilionske gubitke s ciljem da omogući klijentima konverziju po korektnim uslovima.

Advertisements

loading...

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...

Advertisements

loading...

Advertisements

Na vrh