BIZnews

LANACO i BIT Alliance zajedno u razvoju IT industrije u BiH

Nebojša Ninić generalni menadžer kompanije LANACO i Armin Talić generalni menadžer BIT Alliance u Bosni i Hercegovini, potpisali su danas sporazum o pridruživanju između ove dvije kompanije u LANACO Tehnološkom centru u Banjaluci.

LANACO i BIT Alliance

Kompanija LANACO najveća je IT kompanija u Bosni i Hercegovini koja posluje već 27.godina na tržištu BiH i regiona. Kompanija zapošljava više od 280 ljudi, sa sjedištem u Banjoj Luci i kancelarijama u Sarajevu i Beogradu. Konstantnim ulaganjem u obrazovanje i usavršavanje svojih zaposlenih, naš tim stručnjaka posjeduje preko 1000 međunarodno priznatih sertifikata. Kvalitet poslovanja kompanije je dodatno potvrđen ISO standardima koje implementira: ISO 9001, ISO 27001,ISO 20000-1 i ISO 22301.

LANACO je jedan od vodećih partnera u BiH sa globalnim IT kompanija, kao što su: Microsoft, Oracle, Cisco, SAP, HP, Fujitsu, Fortinet, EMC, Intel, VMware, Kaspersky, Kyocera.

Od aprila 2016.godine kompanija LANACO postala je članica ELITE programa Londonske berze koji omogućuje ostvarivanje kontakata u biznis svijetu i razvojnom kapacitetu kompanije. U decembru iste godine LANACO je svečano otvorio svoj Tehnološki centar kapaciteta 10.000 metara kvadratnih u poslovnoj zoni Incel u Banja Luci.

U 2014. godini, osnivači BIT Alijansa kompanija (Green River Media, Atlant BiH, Zira, Authority Partners, stolni i Symphony) udružili su snage sa jednim ciljem – da nailaze na brojne prepreke koje ometaju rast softverske industrije i stvoriti nove tržišne mogućnosti.

Stvaranje pozitivnog poslovnog okruženja za kontinuirani rast softverske industrije u BiH, BIT Alijansa će zadržati radi na rješavanju dva najveća problema s kojima softverske kompanije suočiti svaki dan – nedostatak visoko stručnih kadrova i slabo razvijene softverske industrije infrastrukture, u pratnji nedostatak podsticanje razvoja.

Za to je potrebna im je pomoć sve kompanije koje razmišljaju isto, raditi na edukaciji kvalitetnih kadrova i stvaranje okruženja u kojem mora biti prepoznat potencijal softver industrije.

Dug put je u vodstvo, ali uz entuzijazam, naporan rad i iskustvo BIT članice Alijanse, rezultati sigurno neće izostati.


Loading..
loading...

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
loading...
Na vrh