BIZnews

Evo kako da postanete bezobrazno bogati: Surova istina koju ne želite da čujete!

Mnogi bi da budu bogati, ali većina se ni ne nada da će dostići taj cilj… ali neki i uspiju.

Bogatstvo - Twitter

Advertisements

Naravno, zavisi od toga kako definišete “bogatstvo”, ali ako želite da imate milione… postoji samo jedan realističan scenario da do toga dođete, piše “Bizlife“…

Mnogi bi da budu bogati, ali većina se ni ne nada da će dostići taj cilj… ali neki i uspiju. Kako piše sajt “Inc.com” – nikada nećete biti bogati ako radite za nekog drugog. I nikada nećete postati “bezobrazno bogati” ako živite “bezbjedno”, sa “pozitvnim balansom između posla i života”.

Sajt “Inc.com” je uradio mini-istraživanje: Ako biste imali najveću moguću platu, i ludački štedjeli novac, opet bi vam bilo potrebno preko 30 godina da biste uštedjeli veliku sumu. Kada kažemo veliku, misli se na nekoliko miliona dolara. Naravno, sve se ovo odnosi na situaciju kada radite za nekog drugog.

“Statistics of Income Division” uradio je prije tri godine istraživanje kako bi se ustanovilo (na osnovu poreza) na koji način top 400 najbogatijih ljudi zarađuje svoj novac.

Podaci pokazuju sljedeće:

  • Plata: 4.4 posto;
  • Interesi: 4.2 posto;
  • Dividende: 10.9 posto;
  • Prodaja kapitala: 65.2 posto;
  • Partnerstva i korporacije (Partnership and S Corp Net Income): 16.2 posto.

Šta ovi brojevi u stvari pokazuju? Samo mali procenat bogatstva neke osobe predstavlja plata ili zarada. Iako posjedovanje nekog biznisa (ili više njih) može da donese bogatstvo, mnogo više to može da pruži – prodaja tog biznisa.

I dalje ste sumnjičavi? Pogledajte Forbsovu listu milijardera: Gas, Buffet, Bezos, Zuckerberg, Bloomberg, Page, Brin… Svi su preduzetnici i svi su napravili nevjerovatno uspješne biznise. Tačnije, biznise sposobne za skaliranje.

To znači da imaju mogućnost za širenje, veliki broj ogranaka, i to širom svijeta… Tako postajete “glavni igrač” u svojoj industriji.

Da je lako mogao bi svako, ali sada bar znate kako se nećete obogatiti.


Advertisements

loading...

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...

Advertisements

Loading..
loading...

Advertisements

Na vrh