BIZnews

INTERA TP MOSTAR – PARTNER I PRIJATELJ STUDIJA POSLOVNA INFORMATIKA

Studenti multidisciplinarnog studija Poslovna informatika Univerziteta „Džemal Bijedić“ u Mostaru jučer su sa profesorom Veldinom Ovčinom i asistenticom Amelom Piralić posjetili Intera Tehnološki Park, gdje su se na licu mjesta upoznali sa načinom i radom poslovanja ove renomirane institucije. Svrha posjete je bila unaprjeđenje stečenih teorijskih znanja studenata kvalitetnim primjerima iz prakse i pripremanje istih za uspješno koncipiranje istraživačkih studija i marketing projekata.

INTERA TP MOSTAR – PARTNER I PRIJATELJ STUDIJA POSLOVNA INFORMATIKA

Advertisements

Menadžerica poslovnog inkubatora Meliha Gekić-Lerić detaljnije je informisala studente sa projektnim aktivnostima koje se realiziraju u INTERA-i i poslovanjem 28 start-up biznisa koje svoje aktivnosti predinkubacije i inkubacije realiziraju u okviru Parka. Posebno inspirativan i motivarajući govor gđe Gekić-Lerić dodatno je ohrabrio i motivirao studente za realizaciju vlastitih ideja (poduzetničkih poduhvata), gdje će im INTERA, kao partner studija, pružiti maksimalnu podršku i odlične uslove za rad.

Od neprocjenjive važnosti studentima je svakako ponuda Uprave INTERA TP da u narednoj akademskoj godini svim studentima ovog studija (u okviru obaveznog predmeta Stručna praksa) obezbijedi praksu u okviru Parka, nakon čega bi se svaki student ponaosob mogao adekvatno pripremiti za tržište rada koje je danas izuzetno turbulentno i zahtjeva sve veću profiliranost i diferenciranost u odnosu na ostale. Sigurni smo da će studenti znati iskoristiti ovu priliku, i u saradnji sa najboljima uspjeti izgraditi i brendirati sebe, lično i profesionalno, te na taj način pomoći i društvu, preuzimanjem poduzetničkih, menadžerskih i liderskih funkcija.

Važno je naglasiti da se domaćin pobrinuo i organizovao, dodatno, sastanke studenata sa „stanarima“ Parka, i to sa direktorima i menadžerima uspješnih IT kompanija: ,,North Cape Software” (Russ Wiltshire i Darija Bakula) i ,,Zen Dev” (Senad Šantić), koje ostvaruju zavidne rezultate kako na domaćem, tako i na međunarodnim tržištima.

Maksimalno motivirani i sa puno entuzijazma studenti su napustili prostorije Tehnološkog parka i najavili narednu posjetu istom, već 17.05., kada se organizira Info dan na kojem će se predstaviti Javni poziv za dodjelu grant sredstava iz Challenge fonda.

Menadžment i nastavno osoblje multidisciplinarnog studija Poslovna informatika Univerziteta „Džemal Bijedić“ u Mostaru, ovim putem koristi priliku da se iskreno zahvali menadžmentu i osoblju INTERA Tehnološkog parka, koji su još jednom dokazali svoj kvalitet, ulažući u znanje i vještine mladih ljudi, oblikujući iste u odlučne poslovne ljude spremne prihvatiti tržišne izazove.


Advertisements

loading...

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...

Advertisements

loading...

Advertisements

Na vrh