BIZnews

Uskoro pokretaje dijela proizvodnje nekadašnjeg privrednog giganta Agrokomerca

Nekadašnji privredni gigant Agrokomerc, koji je važio za najuspješniju kompaniju na cijelom području koje se nazivalo Jugoslavijom na putu je djelimičnog oporavka.

Ove informacije objavila je uprave firme AS Group koja je za posao dijela svoje grupacije, AC Fooda, kupila dio Agrokomerca koji je proizvodio stočnu hranu te prerađivao voće i povrće a kupljena su i određena skladišta. Iako je navedena imovina procijenjena na na 6.105.818,00 KM AC Food je istu dobio za  3,053 miliona maraka jer na navodno bio najbolji ponuđač.

Iz Nadzornog odbora Agrokomerca potvrđeno je da je već izvršena uplata. “Haber.ba” ističe da  navedenu inomovinu Agrokomerca nije prodavala Uprava Agrokomerca niti Vlada Federacije BiH, koja je vlasnik kapitala, već je prodavao Općinski sud u Velikoj Kladuši i to po osnovu izvršnog postupka zbog neplaćanja hipotekarnih obaveza i dijela radničkih tužbi.

Iz AS Grupacije  najavljuju pokretanje proizvodnje u Agrokomercu, zapošljavanje radnika, i povratak na staze uspjeha poručujući da je “Krajiški div” predugo spavao i da  je vrijeme da ponovo pokaže svoju snagu.

Haber.ba” podsjeća da je navedena bh grupacija AS Group u nekoliko navrata preuzimala propale kompanije u BiH među kojima su se našli Vispak, Klas, Sprind, Vegafriut, MiP Ljubače, Napredak, Borac Travnik, a pokretanje proizvodnje u Agrokomercu smatraju najvećim izazovom do sada zbog čega su i pokrenuli novi segemt grupacije AC Food.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
loading...
Loading..
Na vrh