ODGOVORNOST! - #ostanikuci - #ostanidoma
BIZnews

BH Telecom uručio novčane donacije KB “Dr. Safet Mujić” i SKB “Mostar”

Adil Šuta, direktor BH Telecoma – Direkcije Mostar i Orhideja Junuzović, izvršna direktorica za ekonomsko-finansijske poslove BH Telecoma, na prigodnoj svečanosti održanoj danas u zgradi BH Telecoma – Direkcija Mostar, uručili su novčane donacije Sveučilišnoj kliničkoj bolnici Mostar i Kantonalnoj bolnici “Dr. Safet Mujić”.

Donacija - Bh Telecoom

SKB “Mostar” dobila je donaciju u vrijednosti od 46.000, a KB “Dr. Safet Mujić” 41.000 KM za finansiranje programa, projekata i nabavku medicinskih uređaja i opreme, piše “Nova sloboda“…

Donacije su primili su prof. dr. Ante Kvesić, generalni direktor SKB Mostar i prim. dr. Zlatko Guzin, direktor KB “Dr. Safet Mujić”.

Direktor Direkcije BH Telecoma Mostar Adil Šuta rekao je kako je to javno preduzeće u protekloj i tokom ove godine planiralo i realizovalo veliki broj aktivnosti u okviru saradnje s udruženjim a iz oblasti sporta, kulture, obrazovanja i zdravstava, dodavši da je za mostarske javne kuhinje izdvojeno je 3.000 maraka za nabavku namirnica i kuhinjske opreme.

“BH Telecom je u posljednjih deset godina donirao više od 12 miliona maraka različitim neprofitnim organizacijama u svrhu realizacije brojnih projekata iz oblasti kulture, sporta, obrazovanja, socijalne pomoći”, kazala je Orhideja Junuzović, izvršna direktorica za ekonomsko financijske poslove BH Telecoma.

Direktor Kantonalne bolnice “Dr Safet Mujić” Zlatko Guzin, zahvalivši se BH Telecomu na donaciji, rekao je da će novac iskoristiti za nabavku dviju ultrazvučnih sondi, jedne kardiološke i jedne za ultrazvučni aparat koji se koristi u intenzivnoj njezi, te za manji aparat za oftalmološki kabinet.

Ante Kvesić, direktor Sveučilišne kliničke bolnice Mostar, uz zahvalnost BH Telecomu, koji je, kako je rekao prepoznao njihov rad, istakao je da će donacija biti iskorištena za kompletiranje i nabavku medicinske opreme.

Kantonalna bolnica “Dr. Safet Mujić” i Sveučilišna klinička bolnica “Mostar” su dvije od 32. institucije koje su ispunile uslove iz Javnog poziva za dodjelu donacija, koji je krajem prošle godine raspisala kompanija BH Telecom.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
loading...
Loading..
Na vrh