ODGOVORNOST! - #ostanikuci - #ostanidoma
BIZnews

Union banka: Uspješni poslovni rezultati i u 2016.

Kontinuitet jačanja Union banke i razvoja poslovanja nastavljen je i u 2016. godini. Union banka Sarajevo zabilježila je pozitivan poslovni rezultat i rast u svim segmentima poslovanja. Zahvaljujući dinamičnom rastu ukupnih plasmana (35,4 posto) i depozita (10,8 posto) te ukupne aktive čija vrijednost prelazi pola milijarde KM, Union banka je postala najveća banka sa većinskim domaćim kapitalom.

Vedran Hadziahmetović - Haber.ba

“Uspješno poslovanje, u skladu sa dugoročnim strateškim ciljevima, nastavljeno je i u protekloj godini. Postignuti rezultati naročito su značajni ako se uzme u obzir poslovno okruženje, konkurencija i druge promjene koje imaju efekte na poslovanje banaka u BiH. Union banka je sada uspješna komercijalna banka u većinskom državnom vlasništvu. Aktivan pristup upravljanju, povjerenje koje rezultira povećanjem broja klijenata i podrška većinskog vlasnika, otvara nove mogućnosti. Vjerujemo da je Union banka odličan primjer korištenja domaćih potencijala”, istakao je Vedran Hadžiahmetović, direktor Union banke.

Savremeni poslovni model i profiliranje banke rezultirali su povjerenjem građana i privrednika. Broj klijenata koji koriste standardne usluge Union banke raste svakodnevno. Istrovremeno, u oblastima transakcijskog bankarstva, brojne institucije prepoznaju Union banku kao pouzdan servis za obavljanje velikog broja transakcija.

“Uvažavajući potrebe razvoja poslovanja te rast broja klijenata, Union banka će u 2017. godini značajno investirati u razvoj infrastrukture i povećanje kapaciteta. Također, u pripremi su i brojne nove usluge i pogodnosti za naše klijente. Već sada možemo tvrditi da će 2017. godina biti najbolja godina za klijente Union banke”, naglasio je Hadžiahmetović.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
loading...
Loading..
Na vrh