BIZnews

Inicijativa investitora koja nije zabilježena u BiH: HIDROELEKTRANA DUGE – KONAČNO RJEŠENJE?

Kako saznaje portal “HABER.ba”, uskoro bi se moglo riješiti pitanje gradnje hidroelektrane u selu Duge kod Prozora.

Investitori su se odlučili da konačno stave tačku na taj projekat. Iz tog razloga su krenuli inicijativom koja nije zabilježena u BiH, ali u Evropi je poznata.

Da bi projekt bio prihvatljiv i lokalnoj zajednici, mještanima sela Duge, ponuđen je udio u kompaniji koja će graditi hidroelektranu, i to kao dar investitora.

Ovim potezom, bez ikakvog ulaganja, selo bi postalo i suvlasnik u izgrađenoj hidroelektrani, kao i ostvarene dobiti, sve dok hidroelektrana postoji. Iz tih sredstava bi se mogla stipendirati djeca mještana, uređivati infrastruktura ili pomagati siromašne i nemoćne osobe.

Ukoliko dođe do dogovora, bio bi to lijep primjer obostranog interesa, investitora i lokalnog stanovništva, u realizaciji jednog projekta, saznaje “Haber.ba“…


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
loading...
Loading..
Na vrh