ODGOVORNOST! - #ostanikuci - #ostanidoma
BIZnews

“Bingo” ugostio djecu iz kolektivnih centara Višća i Ježevac

Kompanija Bingo u ponedjeljak 23.1.2017. ugostila je 65 djece iz kolektivnih centara Višća (Živinice) i Ježevac (Banovići), te djecu korisnika usluga Udruženja “Snaga žene” Tuzla.

Bingo - Facebook

Djeca su posjetila ZOO vrt, uživali su u druženju i ručku u restoranu “Ringišpil” u sklopu ZOO vrta, nakon čega su bili gosti Bingo City Center-a, gdje su u Cinectar-u imali priliku pogledati 3D projekciju animiranog filma “Vayana”.

Riječ je o djeci iz porodica koje se nalaze u stanju socijalne potrebe jer je skoro čitava populacija naseljenika u kolektivnim centrima nezaposlena, te ne ostvaruje nikakva redovna primanja. Određeni broj djece koja su bila u posjeti je iz Tuzle, tačnije njih 15 su djeca i unučad korisnica usluga Udruženja, koji su učestvovali u ovom danu s ciljem povezivanja sa djecom iz kolektivnih centara kako bi ostvarili što bolje socijalne kontakte.

“Ono što je bitno naglasiti jeste da su to prognaničke porodice od kojih neke u kolektivnim centrima žive i preko 20 godina. Uslovi u kojima porodice žive su jako loši jer većina kuća u kojima isti žive nalaze se u jako trošnom stanju gdje su prostorije pune vlage, krovovi prokišnjavaju te je stolarija već davno zastarila. Smatramo da je bitno da djeca jedan dan u toku svoga zimskoga raspusta provedu u zaštićenom okruženju i blagostanju te da im pružimo priliku da provedu kvalitetno vrijeme u Zološkom vrtu i Bingo Cinestaru koje im je kompanija Bingo omogućila, jer nisu u prilici da iste posjećuju u vlastitom aranžmanu”, kazala je Prim. Dr. Branka Antić Štauber, predsjednica Udruženja “Snaga žene” iz Tuzle.

Tatjana Paunoski, PR kompanije Bingo istakla je da pravo zadovoljstvo pomoći mladima na ovaj način:

“Izleti i druženja ovoga tipa su od izuzetnoga značaja za ovu djecu jer im je to jedini način i mogućnost izlaska iz kolektivnoga centra i upoznavanja društvenog sadržaja te ostvarenja novih socijalnih kontakata koji oni zbog dislociranosti naselja u kojima borave nisu u mogućnosti da sami ostvare niti su im roditelji zbog svoje jako teške ekonomske situacije u prilici da iste priušte. Zadovoljstvo nam je ugostiti ovu djecu i mlade, jer im dodatna pažnja sigurno treba, a mi kao društveno odgovorna kompanija podržavamo ovakve inicijative i zaista nam je drago kada možemo pomoći na ovaj način”.

Bingo doo Tuzla je tokom svog dugogodišnjeg poslovanja ugostio veliki broj mladih ljudi iz škola, fakulteta, socijalno ugroženih kategorija i drugih udruženja, grupa ili pojedinaca koji su izrazili želju da posjete priozvodne, maloprodajne ili druge objekte koje su u vlasništvu kompanije.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
loading...
Loading..
Na vrh