BIZnews

Cirkus pacijentus dolazi u Sarajevo zahvaljujući akciji “Donesite i Vi osmijeh u bolnice”

Već treću godinu zaredom nastavlja se saradnja Henkela, Konzuma i udruge “Crveni Nosevi klovnovidoktori”, koja svojim povremenim posjetama iz godine u godinu veseli mališane na liječenju u bolnicama u Bosni i Hercegovini.

Crveni Nosevi klovnovidoktori - uznasnistesami.hrt.hr

Advertisements

Zahvaljujući akciji “Donesite i vi osmijeh u bolnice” Crveni Nosevi po prvi put u Sarajevo dovode projekt Cirkus pacijentus. Riječ je o projektu koji je preuzet od strane međunarodne organizacije RED NOSES, te se s velikim uspjehom održava nekoliko godina u zdravstvenim ustanovama u Hrvatskoj, Austriji, Češkoj, Slovačkoj, Poljskoj, Litvaniji i Njemačkoj.

Cirkus pacijentus je radionica cirkuskih vještina za djecu na dugotrajnom bolničkom liječenju, koju provode klovnovidoktori s ciljem osnaživanja djece kako bi im olakšali bolničke dane i pružili podršku u liječenju i oporavku. U sklopu radionice Cirkus pacijentus, djeca uče razne trikove, a bolnički odjel pretvara se u pozornicu na kojoj je sve moguće: žongliranje lopticama i čunjevima, vrtnja tanjura, mađioničarski trikovi i pjesme. Zahvaljujući akciji “Donesite i vi osmijeh u bolnice” svi građani mogu dati svoj doprinos kupovinom Henkel deterdženata ili sredstava za čišćenje u Konzum prodavnicama do 31. januara 2017. godine.

“Sretni smo što ponovno dolazimo u Bosnu i Hercegovinu, ovaj put s projektom CIRKUS PACIJENTUS kojima želimo pobuditi radost i kreativnost kod djece koja su na dugotrajnom liječenju. Posebno nam je drago raditi radionicu cirkuskih vještina s djecom iz Bosne i Hercegovine kojima je humor dio kulturnog nasljeđa. Zahvalni smo Henkelu i Konzumu što su prepoznali važnost donošenja smijeha djeci u bolnice i omogućili građanima da podrže posjete CRVENIH NOSOVA”, naglasio je Zoran Vukić, umjetnički direktor CRVENIH NOSEVA klovnovadoktora.

Henkel i Konzum ponosni su na sad već tradicionalnu suradnju s Crvenim Nosevima.

“Jako smo sretni što se ova lijepa priča nastavlja i ove godine, a veselimo se vidjeti kakve će biti reakcije na Cirkus pacijentus. Dosad smo s Crvenim Nosevima posjećivali djecu u bolnicama u četiri grada, ali ovo je program koji će aktivno uključiti djecu što će vjerujem izazvati veselje i puno osmijeha na njihovim licima”, izjavilo je Alen Geko, key account manager Henkel, Laundry & Home Care divizija.

“Važnost ovog predivnog projekta prepoznali smo od početka. Svjesni smo koliko je mališanima i njihovim porodicama potrebna podrška i pomoć u procesu liječenja, stoga nam je drago da možemo učiniti njihovu svakodnevnicu ljepšom i veselijom”, izjavila je Amra Karahemtović, PR managerica Konzum BiH.

Cirkus pacijentus poseban je projekat jer djeca u njemu sudjeluju aktivno što djeluje dobro na njihovo raspoloženje i smanjenje stresa te jača njhovo samopouzdanje.


Advertisements

loading...

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...

Advertisements

loading...

Advertisements

Na vrh