BIZnews

BH Telecom će donirati milion KM za zdravstvene ustanove i javne kuhinje u FBiH

Skupština BH Telecoma odlučila je da donacije od oko milion KM budu usmjerene kantonalnim zdravstvenim ustanovama i javnim kuhinjama na teritoriji Federacije BiH.

Mirsad Zaimović - Fena

Advertisements

“U narednim danima započet će raspodjela navedenih sredstava”, rekao je direktor BH Telecoma Mirsad Zaimović na sjednici Predstavničkog doma Parlamenta FBiH na kojoj su poslanici prihvatili Izvještaj o poslovanju dioničkog društva BH Telecoma za prošlu godinu.

Tokom razmatranja Izvještaja šef Kluba SDA Ismet Osmanović izrazio je podršku na finansijskoj konsolidaciji i razvoju firme jer su “pozitivni trendovi za svaku pohvalu”.

“Ono što bude do nas spremni smo podržati kroz zakonske regulative da BH Telecom posluje što bolje”, poručio je Osmanović.

Poslanik SBB-a Munib Jusufović istakao je da se s pojavom novog menadžmenta u posljednje vrijeme primjećuju pozitivni znaci o pitanju odgovornosti.

“BH Telecom je odgovorna društvena kompanija koja sponzorira mnoge kulturne, vjerske i sportske događaje”, kazao je nezavisni poslanik Ilhan Bušatlić.

Poslanik SDP-a Enver Bijedić napomenuo je da na ovom tržištu BH Telecom djeluje i nabavlja po zakonu za razliku od m:tel-a, koji djeluje kao privatno preduzeće sa sjedištem u Beogradu.

“BH Telecom terminalnu opremu (kompjutere, mobitele…) nabavlja u skladu sa Zakonom o javnim nabavkama, za šta treba oko pet mjeseci, a m:tel to isporučuje u roku od nekoliko dana”, naglasio je Bijedić.

Direktor BH Telecoma Mirsad Zaimović zaključio je da je dobra praksa da se na ovaj način o BH Telecomu raspravlja i da se problemi razjasne s poslanicima.

“Predlažem da se ubuduće i uz naše izvještaje razmatra i izvještaj HT Eroneta i da skupa iznosimo viđenje poslovanja”, dodao je Zaimović, prenosi “Fena”…


Advertisements

loading...

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...

Advertisements

Loading..
loading...

Advertisements

Na vrh