BIZnews

Tri sedmice posvećene obilježavanju međunarodnog dana štednje – Zmajzi odveo mališane u posjetu Centralnoj banci

Sberbank BH je ove godine krenula malo ranije sa obilježavanjem Međunarodnog dana štednje. Prvi u nizu događaja kojim se obilježava ovaj značajni praznik je druženje mališana iz OŠ Safvet beg Bašagić iz Sarajeva sa Zmajzijem, maskotom dječije štednje Sberbank BH.

Zmajzi

Advertisements

Ovo druženje je upriličeno u poslovnici banke u Starom Gradu (Sarajevo). Zmajzi je učenike škole odveo u posjetu Centralnoj banci Bosne i Hercegovine, kako bi ih upoznao sa institucijom u kojoj se čuva novac, ali i istorijskim činjenicama vezanim za bh. novac.

Drago nam je da smo organizovali posjetu djece Centralnoj banci Bosne i Hercegovine gdje su obišli izložbu starih kovanica i papirnog novca. Upoznavanje sa novcem kroz istoriju je prvi korak ka upoznavanju značaja novca, ali i štednje“, istakao je Vedran Peršić, direktor sektora Marketing i Komunikacije u Sberbank BH.

Ova posjeta je samo prva u nizu aktivnosti koje ćemo ove godine realizovati povodom obilježavanja Međunarodnog dana štednje“, dodao je Peršić.

Od ponedjeljka će Zmajzi, maskota dječije štednje Sberbank BH u većim gradovima u Bosni i Hercegovini organizovati kreativne radionice u tržnim centrima, na kojima će djeca biti u prilici naučiti nešto više o štednji, ali se i zabaviti i osvojiti zanimljive nagrade. Ove će se radionice realizovati u Sarajevu, Tuzli, Mostaru, te Zenici.

U ponedjeljak, na Međunarodni dan štednje sve poslovnice Sberbank BH će ugostiti mališane iz obližnjih škola i vrtića, koji će doći u tradicionalnu posjetu i upoznati se sa aktivnostima banke, ali i ovim značajnim datumom.

Obilježavanje Međunarodnog dana štednje okončat će se sredinom novembra, donacijom namještaja za dva vrtića.


Advertisements

loading...

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...

Advertisements

loading...

Advertisements

Na vrh