BIZnews

BH Telecom i Sberbank BH partneri za novo doba: Jednostavnije plaćanje računa i dopuna ultra kredita za klijente Sberbank BH

Potpisivanjem ugovora između BH Telecoma i Sberbank BH ozvaničen je početak zajedničke strateške saradnje ovih kompanija.

Sberbank BH / BH Telecom - Haber.ba

Advertisements

Vodeći računa o trendovima u bankarstvu i telekomunikacijama partneri su kreirali usluge za novo doba. Sberbank BH, će svojim klijentima, kao rezultat ove saradnje omogućiti napredniji, znatno brži i jeftiniji način plaćanja računa BH Telecoma u odnosu na dosadašnje modele.

Radi se o usluzi “Click Pay” koja omogućava plaćanje računa BH Telecoma samo jednim klikom, putem mobilnog i internet bankarstva Sberbank BH. Također, klijenti Sberbank BH će sa svojih računa moćijednostavnije i brže poslati dopunu Ultra kredita na bilo koji Ultra broj BH Telecoma, u okviru usluge Top Up. Obje ove usluge su novost na tržištu, obzirom da ih trenutno ne nudi nijedna banka, niti telekom operater.

sberbank-bh

Sberbank BH je fokusirana na razvoj digitalnog bankarstva. Prateći trendove razvijenih zemalja, konstantno pružamo našim klijentima kvalitetnije i efikasnije usluge. Danas i zvanično predstavljamo dvije inovativne usluge kreirane u saradnju sa BH Telecomom.

Ubijeđen sam da će klijenti vrlo brzo prepoznati pogodnosti ovih usluga, te ih početi koristiti u što kraćem roku izjavio je Jasmin Spahić, izvršni direktor Sberbank BH.

Bitno je naglasiti da se aktivacija i korištenje ovih usluga ne naplaćuju dodatno”, dodao je Spahić.

U današnje vrijeme naprednih tehnologija i informacijskog društva telekom industrija i bankarski sektor zajednički moraju ponuditi jedinstvenu platformu za širu upotrebu usluga plaćanja s težnjom ostvarenja sinergijskog odnosa. Zajedničkim djelovanjem BH Telecoma i Sberbank BH, koji su prvi i prvi put na bh. tržištu  ponudili uslugu iz platforme e-banking i mobilnog plaćanja kreira se nova vrijednost poslovanja koja prati bolji kvalitet usluge i visoku stopu konkurentnosti za obje kompanije.

U tom smislu, današnjim potpisivanjem ugovora o saradnji između BH Telecoma, kao vodećeg telekom operatora u BIH i pionira u novitetima na polju telekomunikacija u našoj zemlji i Sberbank BH, putem ove dvije usluge, kojih će u budućnosti biti vjerujem i više,  pojednostavnit ćemo svakodnevne obaveze i život onih zbog kojih mi i jesmo tu, naših korisnika“,  izjavio je  Duljko Hasić, Izvršni dirketor za razvoj poslovanja BH Telecom-a.

Click Pay je funkcionalnost unutar internet i mobilnog bankarstva, koja omogućava klijentima Sberbank BH da bilo koji račun za usluge BH Telecoma plaćaju brže i puno jednostavnije.

Da bi započeli sa korištenjem, korisnici jednokratno moraju unijeti podatke o usluzi koju žele plaćati na ovaj način. Nakon aktivacije usluge u sistemu elektronskog/ mobilnog bankarstva, klijentima Sberbank BH će u inbox stići račun, a putem SMS poruke će dobiti obavijest o prispijeću računa. Plaćanje usluge se realizuje jednim klikom, izborom opcije plati.

Top Up je dodatna funkcionalnost u okviru internet i mobilnog bankartsva Sberbank BH koja omogućava  klijentima Sberbank BH slanje dopune za Ultra brojeve po vlastitom izboru.

Korištenje usluge je besplatno i za pošiljaoca i za primaoca dopune.


Advertisements

loading...

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...

Advertisements

loading...

Advertisements

Na vrh