BIZnews

Željezara Zenica prodaje imovinu vrijednu više od 11 miliona KM

Agencija za privatizaciju u Federaciji BiH objavila je javni poziv za prikupljanje zatvorenih ponuda za prodaju imovine koja se nalazi u vlasništvu Željezare “Zenica” d.o.o. Zenica.

Radnici u željezari - Srna

Advertisements

Predmet prodaje su objekati Hale “Preporod 1” i “Preporod 2” koji se nalaze u Zenici u naselju Nova Zenica u ulici Željezarska bb, u sklopu tzv. Organizacione jedinice “Veleprodaja i maloprodaja” Željezare Zenica d.o.o. Zenica, piše “Akta“…

Površina poslovnog objekta “Preporod 1” i “Preporod 2” je 11.165 m2.

Visina objekta je preko četiri metra, a čine ga nosiva čelična konstrukcija.

Početna cijena prodaje iznosi 8.185.332,20 KM.

Osim hale prodaje se i objekat “Terminal tečnih goriva” kapaciteta (nadzemnih i podzemnih rezervoara) 12.840,00 m3, odnosno 446.093,39 kg.

TTG se nalazi u krugu Željezare “Zenica” d.o.o. i zauzima površinu od oko 22.000 m2 od čega je pod opremom cca 6.500 m2.

Sastoji se od pretakališta, nadzemnih rezervoara (skladišta), podzemnih rezervoara (skladišta) separatora, objekata za protivpožarnu zaštitu i slobodnih površina sa prilaznim saobraćajnicama (drumskim i željezničkim).

Početna cijena prodaje iznosi 3.029.405,40 KM.

Rok za podnošenje ponuda je 04.11.2016. godine.


Advertisements

loading...

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...

Advertisements

loading...

Advertisements

Na vrh