BIZnews

Cormack posjetila Agroindustrijski kompleks STUDEN Holdinga u Brčkom

Amabasadorica Sjedinjenih Američkih Država (SAD) u Bosni i Hercegovini Maureen Cormack posjetila je Agroindustrijski kompleks STUDEN Holdinga u Brčkom, u čijem sastavu posluju Fabrika za proizvodnju jestivog ulja BIMAL d.d. i STUDEN-AGRANA Rafinerija šećera, prenosi Anadolu Agency (AA).

Maureen Cormack - Fena

Tokom posjete proizvodnom centru STUDEN Holdinga razgovaralo se o aktuelnim ekonomskim temama, mogućnostima za unapređenje privrednog ambijenta u zemlji i potencijalnim investicijama. Jedna od tema sastanka bila je i važnost političko privredne stabilnosti u Bosni i Hercegovini za dalja ulaganja u BiH.

Advertisements

Cormack je bila zainteresovana za buduće aktivnosti STUDEN Holdinga i eventualne planove za proširenje i investicije.

Predsjednik Uprave STUDEN Holdinga Ilija Studen istakao je značaj uspostavljanja saradnje svih aktera u zemlji koji mogu doprinijeti poboljšanju privrednog ambijenta u Bosni i Hercegovini.

„Podrška zemalja sa razvijenom privredom uvijek je dragocjen podsticaj za stvaranje dobre poslovne klime. Uspostavljanje političke i privredne stabilnosti preduslov je za dalja ulaganja u bosanskohercegovačku proizvodnu industriju“, istakao je Studen.

Ambasadoricu Cormack ugostili su predsjednik Uprave STUDEN Holdinga Ilija Studen, direktor Korporativnih komunikacija Holdinga Nataša Pucar i izvršni direktor za ekonomska pitanja kompanije BIMAL Ševal Suljkanović.

STUDEN Holding posjeduje međunarodni portfolio agrobiznisa koji obuhvata preradu i trgovinu uljarica i žitarica, kao i proizvodnju i distribuciju prehrambenih proizvoda, bijelog kristalnog šećera i jestivih ulja. Agroindustrijski kompleks u Brčkom jedan je od centara STUDEN Holdinga. Ujedno, ovo je i jedan od najvećih agroindustrijskih kompleksa u Bosni i Hercegovini, ali i regiji.

Advertisements

loading...

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...

Advertisements

loading...

Advertisements

Na vrh