BIZnews

Vlada KS: Cijene centralnog grijanja od prvog juna niže za 4,96 posto

Vlada Kantona Sarajevo (KS) je na jučerašnjoj sjednici utvrdila novu cijenu centralnog grijanja koja će od juna 2016. godine biti manja za 4,96 posto, saopštila je Press – služba Kantona.

Radijator - tportal.hr

Vlada FBiH je u aprilu ove godine utvrdila novu veleprodajnu cijenu prirodnog gasa te uz procent učešća gasa u ukupnim troškovima cijene centralnog grijanja od 62,54 posto, sniženje ukupne cijene usluga KJKP “Toplane” bit će za nepunih pet posto, piše “Faktor“…

Vlada je zadužila Ministarstvo saobraćaja KS da odmah angažuje neovisnu međunarodnu revizorsku kuću koja će izvršiti reviziju poslovanja KJKP “Gradski saobraćaj” d.o.o. Sarajevo koja će utvrditi stvarno stanje dugovanja preduzeća i predložiti mjere za poboljšanje stanja, sa posebnim osvrtom na mogućnost sanacije stanja preduzeća iz kreditnih sredstava KS.

Vlada je dala svoju saglasnost na imenovanje direktora u četiri škole u KS.

Za direktora Srednjoškolskog centra Ilijaš biće imenovan profesor engleskog jezika i književnosti Amir Džafo, a profesor fiziko – hemije Selmo Lakota tu funkciju će obavljati u Srednjoškolskom centru u Vogošći.

Kao direktorica Osnovne škole “Hadžići” biće imenovana profesorica razredne nastave Đenana Alispahić, dok će profesor sporta i tjelesnog odgoja Muhamed Čović u naredne četiri godine obavljati funkciju direktora u Osnovnoj školi “6.mart”


Loading..
loading...

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
loading...
Na vrh