BIZnews

ŠPAR Paketi za povoljnije plaćanje režijskih računa i sniženje cijena netBankinga

Sparkasse Bank uvela novi proizvod – Paketi za plaćanje većeg broj režijskih i drugih računa na šalteru po jedinstvenoj mjesečnoj cijeni, koja može biti i do četiri puta niža od troškova standardnog plaćanja istih naloga bez paketa.

Alma Kratovac Sparkasse Bank 2016

Dostupna su dva modela paketa: Špar Paket za 4 naloga mjesečno po cijeni od 2,99 KM, gdje je mjesečna ušteda oko 5 KM, jer je naknada za plaćanje 4 pojedinačna računa bez paketa oko 8 KM. Špar Paket+ daje mogućnost plaćanja 8 naloga mjesečno uz uštedu i do 12 KM mjesečno.

Klijentima je na raspolaganju da odaberu paket koji najbolje odgovara broju naloga koje prosječno mjesečno obavljaju, poput režijskih računa ili redovnih mjesečnih obaveza. Za korištenje paketa je potrebno otvaranje tekućeg računa u Sparkasse Bank.

“Veliki broj klijenata koji praktikuju plaćanje računa na šalteru, odlaze na više naplatnih mjesta kako bi izbjegli provizije za uplatu režijskih računa. Stoga smo odlučili da svojim klijentima ponudimo mogućnost da po fiksnoj mjesečnoj cijeni paketa izmire veći broj naloga na jednom mjestu, uz uštedu vremena i značajnog iznosa novca na mjesečnom nivou. Na primjer, sa paketom Špar+ naši klijenti mogu izmiriti 8 naloga mjesečno po cijeni koju bi po standardnim tarifama na šalteru platili za samo dva računa”, kazala je Alma Kratovac, Direktorica Sektora za poslovanje sa stanovništvom Sparkasse Bank.

S obzirom da su kroz paketiranje cijene za uplate naloga na šalterima znatno povoljnije, snižene su i naknade za plaćanja putem netBankinga Sparkasse Bank. Prijenos sredstava sa računa na račun u Sparkasse Bank putem netBankinga je sada besplatan, dok je naknada za pojedinačne uplate na račune u drugim bankama snižena sa 0,75 KM na 0,50 KM.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
loading...
Loading..
Na vrh