BIZnews

Uspješni bh. biznismen čiji burek jedu i šeici u Ujedinjenim Arapskim Emiratima

Svakodnevno čitamo vijesti o uspješnim Bosancima i Hercegovcima, a jedan od njih je svakako i Mirsad Fikić Micky, potencijalni investitor iz Berlina, koji u Sarajevu želi izgraditi sportsko-rekreativni centar na području Općine Centar.

Mirsad Fikić Micky sa šeikom

Ovaj uspješni biznismen koji godinama živi i radi u Njemačkoj porijeklom je iz Prijedora. Mirsad je vlasnik restorana “Sarajevo INN Grunewald”u Berlinu, a da se dobar glas daleko čuje potvrđuje i činjenica da je imao veliku narudžbu bureka čak u daleke Ujedinjene Arapske Emirate.

– Poziv gastronomije i jeste da odgovori željama mušterije. Nije problem isporučiti neko jelo i na kraj svijeta.

Tako je Denis, žena naše gore list, naručila burek za svog supruga Muhameda, koji je uspješni biznismen u UAE. Kada sam dobio poziv za narudžbu u početku nisam mogao vjerovati, ali nakon nekoliko minuta sam shvatio da se radi o ozbiljnoj stvari. Moram da naglasim da u restoranu “Sarajevo INN Grunewald” česti su nam gosti iz arapskih zemalja i sigurno da će biti još ovakvih narudžbi i isporuka jer radimo sa hallal certifikatom – kaže Mirsad Fikić Micky.

Boravak našeg biznismena sa adresom u Berlinu u UAE bio je više nego uspješan.

– Imao sam nekoliko dobrih poslovnih sastanaka, na kojima sam imao priliku da govorim o BiH , o našoj industriji tj. proizvodnji stolarije, namještaja, tehničkog drveta itd.. U Dubaiju se pripremaju veliki projekti, tako da je velika mogućnost da naši proizvodi dođu na ovo tržište. Zahvaljujući mojim dobrim vezama u Emiratima, neće biti teško plasirati naše proizvode iz BiH. U tome će mi sigurno puno pomoći i moj poslovni partner, ali i domaćin u Emiratima Ali – kaže Fikić.

Uspješni biznismen ističe da uskoro ponovo dolazi u Sarajevo, gdje će raditi na nastavku realizacije projekta sa Općinom Centar.

– Uskoro imam u planu konkretnu posjetu Sarajevu sa svojim stručnim timom, gdje će biti predložen projekat.
Vjerujem u brzo sklapanje ugovora i pokretanje gradnje. Moja posljednja posjeta Sarajevu je bila dobra i optimistična, sad dolazim sa još boljim razlogom i konkretnim prijedlogom. Općina Centar mi je otvorila vrata, na meni je da opravdam to povjerenje koje su mi ukazali. Izgradnja etno sela pod nazivom “Grunewald Inn Sarajevo” je sve bliže realizaciji –
kaže Fikić.


Loading..
loading...

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
loading...
Na vrh