BIZnews

Nova uprava i privatizacija za izlazak Energoinvesta iz krize

Radno-konsultativni sastanak premijera Vlade FBiH Fadila Novalića, sa saradnicima, Nadzornog odbora, menadžmenta i Sindikata Energoinvesta te Sindikata metalaca FBiH održan je danas u prostorijama Energoinvesta d.d. Sarajevo.

Energoinvest - Indikator.ba

Sastanak je zakazan da bi se razgovaralo o aktuelnom stanju u ovoj kompaniji, te finansijskim poteškoćama i mogućnostima da Vlada FBiH, kao većinski vlasnik Energoinvesta, pomogne u prevazilaženju izazova, ali i da se i predstavi vizija opstanka i razvoja kompanije, piše Indikator.

Premijer Novalić je izrazio spremnost Vlade FBiH da pomogne u nužnom prestrukturiranju kompanije, redizajniranju upravljačke strukture, te prihvatanju privatizacije kao strateškog opredjeljenja većinskog vlasnika.

Gotovo svi prijeratni bosanskohercegovački privredni giganti su propali. Energoinvest je nekako opstao. Mi želimo da sačuvamo taj brend i kao Vlada učinit ćemo sve što je u našoj mogućnosti da pomognemo Energoinvestu. Drago mi je da ovdje vidim energiju za opstankom – istakao je Novalić na sastanku.

Zaključeno je da se uskoro održi novi sastanak, na kojem će prisustvovati i novi federalni resorni ministar energetike, rudarstva i industrije s konkretnim prijedlozima preustroja kompanije kako bi se izašlo iz krize i kako bi se dale smjernice u kom pracu i kom obimu kompanija treba poslovati u budućnosti, saopćeno je iz Energoinvesta.


Loading..
loading...

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
loading...
Na vrh