BIZnews

Šarović u posjeti Bihaću: Privrednike uključiti u razvoj USK

U pratnji Šemsudina Dedića, ministra poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Vlade FBiH, i Ljubomira Kalabe, direktora Ureda za veterinarstvo BiH ministar, ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mirko Šarović sreo se danas sa Izudinom Saračevićem, premijerom Unsko-sanskog kantona i njegovim saradnicima.

Mirko Sarović - Nezavisne.com

Razgovarali su o potencijalima ovog dijela Bosne i Hercegovine i razvojnim šansama koje USK mora iskoristiti, ali, složili su se sagovornici, u tom cilju moraju jednako biti udruženi i privrednici predstavnici vlasti na svim nivoima, vođeni isključivo ekonomskom politikom. Između ostalog, istaknuto je na današnjem sastanku, u sklopu provođenja aktivnosti koje BiH približavaju evropskim integracijama svakako se mora posebna pažnja obratiti na status graničnog prelaza Izačić, piše Krajina.

Ministri Šarović i Dedić sa predsjednikom Spoljnotrgovinske komore BiH Ahmetom Egrlićem i premijerom Saračevićem danas će učestvovati u radu Poslovnog foruma na temu “Percepcija privatnog privrednog sektora u bosanskohercegovačkoj javnosti”, koji se održava u Bihaću, u organizaciji Predstavništva njemačke privrede u Bosni i Hercegovini (AHK BiH). Predstavnici svih nivoa bh. vlasti, međunarodnih organizacija, kompanija i privrednih udruženja razgovaraće na današnjem Forumu o okvirnim uslovima za poslovanje i investiranje u Bosni i Hercegovini.


Loading..
loading...

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
loading...
Na vrh