BIZnews

Izgradnja novih dionica na Koridoru 5c: Ponuđači iz BiH, Hrvatske, Italije, Austrije, Turske…

Riječ je o poddionicama: dionica Počitelj – Bijača, poddionica Počitelj – Zvirovići, LOT 1: petlja Počitelj-most Počitelj, zatim dionica Počitelj – Bijača, poddionica Počitelj – Zvirovići, LOT 2: most Počitelj-Zvirovići i dionica Donja Gračanica – Drivuša, poddionica Klopče – Donja Gračanica.

Autoput kroz BiH - Indikator.ba

Javno preduzeće Autoceste Federacije BiH d.o.o. Mostar otvorilo je ponude za izgradnju i pružanje usluga nadzora nad izgradnjom za tri poddionice autoceste na Koridoru 5c, prenosi Anadolu Agency (AA).

Riječ je o dionici Počitelj – Bijača, poddionica Počitelj – Zvirovići, LOT 1: petlja Počitelj-most Počitelj, zatim dionica Počitelj – Bijača, poddionica Počitelj – Zvirovići, LOT 2: most Počitelj-Zvirovići i dionica Donja Gračanica – Drivuša, poddionica Klopče – Donja Gračanica.

Rok za dostavljanje ponuda je istekao juče, a ponude za izgradnju poddionice Počitelj-Zvirovići, LOT 1: petlja Počitelj-most Počitelj predale su tri firme i tri konzorcija sa po dvije firme iz BiH, Hrvatske, Italije, Austrije i Turske.

Ponude za izgradnju poddionice Počitelj-Zvirovići, LOT 2: most Počitelj-Zvirovići predale su tri firme i dva konzorcija sa po dvije firme iz BiH, Hrvatske, Austrije, Italije i Turske.

Ponude za pružanje usluga nadzora nad izgradnjom pomenutih lotova predale su dvije kompanije iz Francuske i Španije.

Za izgradnju dionice Donja Gračanica – Drivuša, poddionica Klopče – Donja Gračanica ponude su predale tri firme i dva konzorcija sa po dvije firme iz BiH, Hrvatske, Austrije, Turske, Azerbejdžana i Grčke.

Također, prije nekoliko dana otvorene su i ponude za pružanje usluga nadzora nad izgradnjom dionice Donja Gračanica – Drivuša, poddionica Klopče – Donja Gračanica, a ponude su predala dva konzorcija u kojem se nalaze četiri firme iz BiH, Francuske i Slovenije.


Loading..
loading...

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
loading...
Na vrh