BIZnews

AWC Vienna 2015: 10 zlatnih i srebrnih medalja za Vinariju Vukoje

Na zvanično najvećem i najznačajnijem svjetskom vinskom takmičenju “AWC VIENNA 2015” i jedinom takmičenju koje je odobreno od strane Evropske unije sa najvećim standardima u ocjenjivanju, Podrumi Vukoje su osvojili 10 zlatnih i srebrnih medalja za kvalitet svojih vina.

Vinarija Vukoje - Akta.ba

Strogo definisanim pravilima degustiranja i testiranja od strane međunarodnih enologa, vinskih stručnjaka, somelijera, gastronoma i vinskih publicista, testirano je 11611 vina od 1708 proizvođača iz preko 40 zemalja svijeta. U takvoj konkurenciji Podrumi Vukoje 1982 su osvojili 10 zlatnih i srebrnih medalja za vina „Hercegovački Vranac“, „Hercegovačka Žilavka“, „Syrah Vukoje 30“, „Tribunia Merlot“, „Tribunia Cabarnet Sauvignon“, „Mediterranean Vranac“, „Primavera White Cuvee“, Primavera Red Cuvee“, „Primavera Rose“ i „Tribunia Rose“, piše Akta.

Podrumi Vukoje je jedina vinarija iz ovog regiona koja je uspjela na ovako značajnom takmičenu osvojiti 10 medalja a uspjeh je još veći jer 5 medalja osvojeno u kategoriji crvenih reserve vina koja predstavljaju najtežu i najzahtjevniju kategoriju za ocjenjivanje.

Ovim medaljama Trebinjska vinarija je samo zaokružila niz nagrada dobijenih ove godine. Jedna od najznačajnih je i trofej za kvalitet vina iz autohtonih sorti Žilavke i Vranca dobijen od strane Asocijacije somelijera Italije i to u regiji u kojoj se vino proizvodi preko 2000 godina i u kojoj se nalaze neki od najznačajnih svjetskih proizvođača vina.

Vinarija Vukoje je i ovaj put opravdala status najbolje vinarije u regiji Jugoistočne Evrope i zabilježila još jedan veliki uspjeh BiH vinogradarstva.


Loading..
loading...

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
loading...
Na vrh