BIZnews

Plan dm drogerije za 2016. godinu: Pet novih marketa i 30 radnih mjesta

Plan dm drogerije za 2016. godinu: Pet novih marketa i 30 radnih mjesta

Sa press konferencije DM - Akta.ba

Grude, Banja Luka, Doboj, Prijedor i Bjeljina iduće godine dobiće savremene markete dm drogerie markt najavio je za portal Indikator.ba direktor tog trgovačkog lanca Damir Šlosel. Na konferenciji za novinare održanoj u Sarajevu prezentirao je rezultate poslovanja i aktivnosti koje su obilježile poslovnu godinu 2014/15. te dao ključne naznake biznis plana za 2016. godinu kada se obilježava deset godina prisustva na tržištu Bosne i Hercegovine. Za investicije će u narednih 12 mjeseci biti izdvojeno između sedam i 7,5 miliona KM u što je uključerno i povećanje prostora u glavnom distribucijskom cerntru u Sarajevu, piše “Indikator“.

Tokom godine koja je na izmaku dm je zabilježio odlične rezultate. Ukupan promet dostigao je vrijednost od 114,3 miliona KM što je u odnosu na prethodni period povećanje od 9,4 posto. Ukupno je investirano 4,2 miliona. Unatoč brojnim ekonomskim i socijalnim izazovima u Bosni i Hercegovini kompanija dm u protekloj poslovnoj godini zabilježila je odlične rezultate. Ostvaren je ukupni promet od 114,3 miliona KM, što u poređenju sa rezultatima od prethodne poslovne godine predstavlja rast od 9,4%. Ukupno je investirano 4,2 miliona KM i uposlena 32 nova radnika. Uspješno je realizovan veliki broj kampanja i projekata posvećenih društveno zajednici, zaštiti okoliša i unapređenju poslovanja.

Njihova briga za okoliš izdvaja se u poređenju sa brojnim trgovačkim kompanijama. Plastične kesice koje kupac besplatno dobije napravljene su od razgrađujućeg materijala, a onu veću i jaču koju plati kupac može zamijeniti čim se pocijepa ili postane neupotrebljiva. Zamjena se ne naplaćuje.

Tokom press konferencije saopšteni su i godišnji rezultati poslovanja cijelog koncerna u 12 zemalja Centralne i jugoistočne Evrope. Ukupan prpomet iznosi 9,075 milijardi euro što je povećanje od devet procenata. Rezultati su ostvareni u 3.224 prodajna mjesta u kojima radi ili ih opslužuje više od 55.000 zaposlenih. Ovaj lanac drogerija u Bih ima 58 prodavnica u 35 gradova i 490 uposlenih. Već sedam godina su u grupi najpoželjnijih poslodavaca u BiH.


Loading..
loading...

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
loading...
Na vrh