BIZnews

Novi most koji spaja Srbiju i BiH ubrzaće razvoj Podrinja

Prije nekoliko dana počeli su pripremni radovi za izgradnju novog mosta koji će povezivati Ljuboviju, Srbija i Bratunac, BiH i nakon nekoliko godina ponovo uspostaviti teretni saobraćaj koji će pomoći u ekonomskom razvoju Podrinja.

Izgradnja novog mosta - Istocnabosna.com

Stari most koji je povezivao dvije države već nekoliko godina nije u funkciji teretnog saobraćaja tako da će novi most i dalji razvoj putne infrastrukture, izgradnja zaobilaznice oko Ljubovije, rekonstrukcijom puta do Valjeva i spajanje sa koridorom 11 čime se dobija najkraći put od Sarajeva do Beograda preko Bratunca.

Vrijednost ovog projekta je 12 miliona eura koji će finansirati Srbija sa 4,5 miliona dok će RS i BiH finansirati ostatak projekta. Planirno je izgradnja zajedničkog carinskog terminala koji će biti smješten u našoj zemlji čime se želi ubrzati protok saobraćaja i smanjiti zadržavanje vozaila ali i smanjenjivanje troškova. Dužina mosta iznosiće 227 metara i 14 metara širine sa dvije saobraćajne trake i trotoarom za pješake i bicikliste.

Projekat se realizuje u okviru specijalnih i paralelnih veza Srbije i Republike Srpske i izgradnja mosta omogućiće brži razvoj ovog dijela Podrinja sa obje strane Drine.

Izgradnja ovog mosta pomoćiće u bržem razvoju okolinih opština što će dovesti investitore i otvaranje novih radnih mjesta, piše “Istocnabosna.com“.


Loading..
loading...

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
loading...
Na vrh