BIZnews

Uspješno poslovanje Milkosa: Polugodišnja neto dobit 233 hiljade KM

Sarajevski Milkos završio je prvo polugodište sa dobiti poslije oporezivanja od 233 hiljade KM, nakon što je u istom periodu prošle godine poslovalo sa dobiti od oko 110 hiljada KM, navodi se u finansijskom izvještaju kompanije objavljenog na Sarajevskoj berzi.

Milkos - Akta.ba

Milkos je povećao poslovne prihode na 15 miliona KM, nakon što su prihodi u istom periodu lani iznosili 14,3 miliona maraka. Povećanje poslovnih prihoda rezultat je rasta prodaje, prije svega na stranom tržištu, piše “Faktor“.

Poslovni rashodi iznosili su 14,7 miliona KM i blago su povećani u odnosu na godinu ranije kada su bili na oko 14 miliona KM. Dobit od poslovnih aktivnosti iznosila je 373 hiljade KM, za razliku od 326 hiljada u istom periodu 2014. godine.

Milkos zapošljava 153 radnika, što je 19 radnika više nego na kraju prvog polugodišta 2014. godine.

Kompanija ima dugoročne obaveze od 6,1 milion KM te kratkoročne obaveze od 8,1 milion KM.

Najveći dio kratkoročnih obaveza odnosi se na obaveze iz poslovanja – 7,4 miliona KM, a to su uglavnom obaveze prema dobavljačima.

Teloptic d.o.o. Sarajevo je vlasnik 99,77% dionica Milkosa, a ostatak pripada malim dioničarima.


Loading..
loading...

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
loading...
Na vrh