BIZnews

Konferencija o halal turizmu u Istanbulu prilika za bh. turističke profesionalce

Jučer je u Sarajevu u organizaciji agencije Khidr Travel u saradnji sa Agencijom za certificiranje halal kvalitete organizirana prezentacija Konferencije o halal turizmu koja će se održati od 21. do 23. marta, 2016. u Istanbulu.

HTC-Prezentacija Konferencije o halal turizmu u Istanbulu 02

Ovaj najveći međunarodni skup natemu halal turizma kao tržišta sa trenutno najvećim potencijalom rasta u sektoru turizma koje vrijedi 145 milijardi dolara detaljnije je predstavio Akin Arikan, direktor Konferencije ističući je kao priliku za bh. turističke djelatnike i profesionalce koji su vezani za ovu industriju da se predstave na globalnom tržištu koje godišnje ostvaruje promet od 80 milijardi dolara.

Rast tržišta do 200 milijardi dolara do 2020, činjenica da u Evropi živi 50 miliona muslimana, dok ukupna svjetska populacija broji 1,8 milijardi muslimana i čini trećinu ukupne svjetske populacije što predstavlja značajnu kupovnu moć, samo su neke od ključnih činjenica koje halal turizam čine sektorom u kojem brojne industrije mogu naći svoj poslovni interes. «Kao mjesto koje će okupiti 1200 međunarodnih delegata, 25 govornika, 60 međunarodnih turističkih agencija, 150 halal hotela i brojne druge goste, Konferencija o halal turizmu u Istanbulu predstavlja jedinstvenu poslovnu priliku za povezivanje sa poslovnim partnerima i razvojem brojnih halal biznisa», istakao je Arikan. Također, posebno se osvrnuo na važnost konferencije u kulturološkom smislu gdje će se kroz sve sadržaje razvijati bolje razumijevanje koncepta halal turizma i specifičnih potreba u ovom segmentu desetina miliona korisnika širom svijeta.

Prema najavama i iskustvu prethodne godine, u Istanbulu se očekuje prisustvo predstavnika brojnih turističkih zajednica, turističkih agencija, turističkih djelatnika, restorana, hotela, medija i aviokompanija. Konferencija će uključivati i seminare koje će držati eksperti iz turističke industrije, radionice, poslovna umrežavanja i izložbu. «Svi zainteresirani iz Bosne i Hercegovine informacije o Konferenciji u Istanbulu mogu dobiti u agenciji Khidr Travel, kao agenciji partneru za promociju Konferencije u regiji, te odbrati jedan od načina koji najviše odgovara njihovoj poslovnoj djelatnosti – bilo da je riječ o promotivnim štandovima, sponzorstvu ili
učešću u prezentacijama, te na taj način unaprijede svoje poslovanje», istakao je Armin Mulabećirević ispred Khidr Travel agencije.


Loading..
loading...

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
loading...
Na vrh