BIZnews

Euromoney proglasio UniCredit Bank najboljom bankom u Bosni i Hercegovini

Euromoney, prestižni britanski finansijski časopis proglasio je UniCredit Bank najboljom bankom u Bosni i Hercegovini. Grupi UniCredit je dodijeljeno sveukupno devet nagrada za izvrsnost (Awards for Excellence) uključujući priznanja za najbolju banku u Centralnoj i istočnoj Europi, najboljeg kreditora u Centralnoj i istočnoj Europi i najbolju transakcijsku banku u Centralnoj i istočnoj Europi.

UniCredit bank - Arhiva

Advertisements

˝Ova nagrada nam posebno znači jer potvrđuje da su i međunarodni finansijski stručnjaci prepoznali vrhunske rezultate koje je UniCredit Bank ostvarila prošle godine, čime je zauzela vodeću poziciju na bankarskom tržištu u Bosni i Hercegovini. Najveća zasluga za nagradu pripada zaposlenicima Banke kojima se iskreno zahvaljujem na uloženom doprinosu i trudu. U narednom periodu, nastavljamo sa razvojnim aktivnostima kako bismo još više unaprijedili poslovanje na zadovoljstvo naših klijenata˝, izjavio je ovim povodom gospodin Ivan Vlaho, direktor UniCredit Bank.

˝Ponosan sam na ovako značajno priznanje časopisa Euromoney za naše usluge i zahvalan svim našim zaposlenicima za njihov vrijedan rad˝, rekao je gospodin Carlo Vivaldi, direktor Divizije za Centralnu i istočnu Europu u UniCreditu.

˝Sve su veće razlike u ekonomskom razvoju među zemljama Centralne i istočne Europe. Mlađe članice EU u regiji naročito su imale koristi od svoje integracije u Europsku uniju, jer je potražnja za njihovim proizvodima i uslugama značajno porasla u eurozoni. U takvom okruženju, UniCreditova široka rasprostanjenost u regiji se pokazuje kao uravnotežena i otporna. Dok naši konkurenti smanjuju obim poslovanja, mi unaprijeđujemo naše usluge, te ulažemo u nove bankarske tehnologije˝, dodao je gospodin Vivaldi.

Nagrade koje su uručene na svečanoj ceremoniji, održanoj 09.07.2015. u Londonu, dodijelio je žiri sačinjen od iskusnih novinara koje je predvodio izdavač časopisa Euromoney, Neil Osborn.

U nastavku je cjelokupna lista nagrada za izvrsnost koje je osvojio UniCredit:

• Najbolja banka u Centralnoj i istočnoj Europi
• Najbolji kreditor u Centralnoj i istočnoj Europi
• Najbolja transakcijska banka u Centralnoj i istočnoj Europi
• Najbolji kreditor u Austriji
• Najbolja banka u Bosni i Hercegovini
• Najbolja banka u Bugarskoj
• Najbolja banka u Mađarskoj
• Najbolja banka u Rusiji
• Najbolja banka u Sloveniji


Advertisements

loading...

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...

Advertisements

loading...

Advertisements

Na vrh