BIZnews

Agencija za statistiku BiH: Januarske cijene niže za 0,3 posto

Cijene proizvoda i usluga za ličnu potrošnju u BiH, mjerene indeksom potrošačkih cijena, u januaru su niže za 0,3 odsto u odnosu na decembar.

Kupovina - Twitter

Odjeća i obuća jeftiniji su za 5,2 odsto, prevoz za 4,2 odsto, komunikacije za 0,6 odsto, te ostala dobra i usluge za 0,1 odsto, podaci su Agencije za statistiku BiH.

Hrana i bezalkoholna pića skuplji su za 0,9 odsto, stanovanje i režijski troškovi za jedan odsto, zdravstvo, kao i restorani i hoteli za 0,3 odsto, a rekreacija i kultura, te obrazovanje za 0,1 odsto, prenosi Srna.

U ostalim odjeljcima, prema namjeni potrošnje, u januaru nisu zabilježene prosječne mjesečne promjene nivoa cijena.

Cijene u januaru ove u odnosu na isti mjesec prethodne godine niže su za 0,9 odsto.

Cijene hrane i bezalkoholnih pića niže su za 0,6 odsto, odjeće i obuće za 6,5 odsto, prevoza za 8,5 odsto, te ostalih dobara i usluga za 0,5 odsto.

Alkoholna pića i duvan skuplji su za 6,6 odsto, stanovanje, voda, električna energija, gas i drugi energenti za 1,2 odsto, namještaj, aparati za domaćinstvo i redovno održavanje kuće, te rekreacija i kultura za 0,9 odsto, zdravstvo i obrazovanje za 1,4 odsto, komunikacije za 3,4 odsto, a restorani i hoteli skuplji su za 0,4 odsto.


loading...

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh