BIZnews

Dug “Sarajevogasa” svaki dan manji

Vlada Sarajevskog kantona će do kraja februara izmiriti decembarsku fakturu obaveza “Sarajevogasa” prema “BH-gasu” za isporučeni gas i počeće plaćanje fakture za januar, zaključeno je danas na vanrednoj sjednici Vlade Kantona Sarajevo.

Sarajevogas - Srna

Ministar prostornog uređenja i zaštite okoline Sarajevskog kantona Zlatko Petrović rekao je na konferenciji za novinare da je ukupan dug 25.200.000 KM, ali da se on svaki dan, prilivom sredstava, smanjuje, piše “Srna”.

Tema sjednice bila je garancija za preostali dug, a Petrović je pojasnio da će sarajevske “Toplane” dati mjenice “Sarajevogasu”, “Sarajevogas”- “BH-gasu”, a proceduru izdavanja mjenica sutra će verifikovati nadzorni odbori i skupštine tih preduzeća.

Direktor marketinga “Sarajevogasa” Nihada Glamoč rekla je da je to preduzeće u teškoj situaciji i da će novi dogovori pomoći da bude prevaziđena sezona grijanja.

“Dogovorili smo se o izdavanju mjenica `Toplana` prema `BH-gasu`”, rekla je ona i dodala da bi obustava isporuke gasa prouzrokovala niz problema među kojima je bezbjednost najveći.

Direktor sarajevske “Toplane” Admir DŽubur istakao je da se konačno rješenje problema očekuje od nove vlade Sarajevskog kantona.


loading...

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh