BIZnews

Sutra ističe rok za uplatu: Kanton Sarajevo uplatio šest od 32 miliona KM duga za gas

BH-Gas izražava duboku zabinutost zbog trenutne situacije jer je u protivnom prisiljen da postupi u skladu sa Zaključkom Vlade Federacije BiH i obustavi isporuku gasa u ponedjeljak, 23. februara, saopćeno je iz ove kompanije

BH Gas - Arhiva

Prema Zaključku Vlade Federacije BiH sutra ističe rok za isplatu dijela duga od blizu 32 miliona KM, za decembar 2014. i januar 2015. godine preduzeća Sarajevogas prema kompaniji BH Gas, a do sada je Sarajevogas od ovog iznosa uplatilo svega oko šest miliona KM, javlja Anadolu Agency (AA).

Tim povodom, kako su naveli iz BH-Gasa, održan je još jedan sastanak u sjedištu te kompanije sa ministrom prostornog uređenja i zaštite okoliša u Vladi KS Zlatkom Petrovićem, direktoricom Sarajevogasa Nihadom Glamoč i direktorom Toplana-Sarajevo Admirom Džuburom. U ime BH-Gasa na ovom sastanku su učestvovali direktor Mirza Sendijarević, izvršni direktor Haris Hrnjičić, direktor Tehničkog sektora Vahid Klinac i rukovodilac Službe transporta Mirza Musić.

Ministar Zlatko Petrović predložio je da decembarska i januarska faktura budu isplaćene do 31. marta, što je Uprava BH-Gasa i prihvatila, ali pod uslovom da se dostavi plan uplata i mjenice kao instrument obezbjeđenja od Vlade Kantona Sarajevo, odnosno Sarajevogasa.

Da bi se ovi uslovi ispunili do roka koji je naložila Vlada Federacije BiH, potrebno je da Vlada Kantona Sarajevo organizuje hitnu sjednicu, na što je ministar Zlatko Petrović tvrdio da to prije naredne srijede nije moguće.

“BH-Gas izražava duboku zabinutost zbog trenutne situacije jer je u protivnom prisiljen da postupi u skladu sa Zaključkom Vlade Federacije BiH i obustavi isporuku gasa u ponedjeljak, 23. februara”, navedeno je iz BH-Gasa.


loading...

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh