Biznis

Pandemija donijela duplu zaradu Amazonu

Direktor najpoznatije online prodavnice na svijetu Amazon, Jeff Bezos, upozorio je ranije ove godine svoje investitore da se pripreme za moguće gubitke tokom drugog kvartala, zbog epidemije Korona virusa.

Jeff Bezos - Twitter

Tada je planirano da se zbog epidemije potroši oko 4 milijarde dolara, a da se potencijalni gubitak svede na oko 1,5 milijardi dolara. Drugi kvartal je prošao, na red dolaze finansijski izveštaji, a oni pokazuju totalno drugačiju sliku od navedene.

Iako je došlo do epidemije Korona virusa koja je izmenila kompletno sliku planete Zemlje i ljudskog ponašanja, Amazon je u odnosu na 2.6 milijardi dolara u 2019. godini, u ovoj godini u drugom kvartalu inkasirao 5.2 milijarde dolara. Ova impresivna brojka dolazi nakon što je kompanija potrošila više od 4 milijarde dolara na ono što Bezos opisuje kao troškove povezane sa COVID-19 epidemijom, kako bi se sačuvali zaposleni i isporučili proizvodi kupcima.

Kompanija Amazon je od marta otvorila 175,000 radnih mesta, od čega oko 125,000 sa stalnim zaposlenjem. Za donacije Black Lives Metter izdvojila je oko 27 miliona dolara, ali oko 8,5 miliona dolara dolazi od zaposlenih. Podeljen je jednokratni bonus od 500 miliona dolara radnicima i partnerima. Izuzetno je retko videti da kompanije funkcionišu dobro tokom epidemija, što je bio slučaj sa Amazonom. Bezos očekuje da će kompanija u trećem kvartalu potrošiti još oko 2 milijarde dolara na troškove povezane sa epidemijom Korona virusa, prenosi srbijadanas.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh