Noviteti

Toyota predstavila svoj električni prvenac

​Električni prvenac Toyote, model bZ4X izazvao je veliku pažnju svjetske javnosti.

Toyota - Wemakeitsafer.com

Toyota je predstavila svoje modele u hali 1 Beogradskog sajma, gdje ove godine izlaže 11 vozila. Posjetioci do 28. marta imaju priliku da vide dvije sajamske premijere – Corollu Cross i bZ4X, kao i modele Aygo X, Yaris, Yaris Cross, C-HR, Corollu Sedan, Camry, RAV4, Proace Verso i Hilux, pišu Nezavisne.

Corolla Cross stiže s petom generacijom hibridno-električnog pogona. Trenutno je dostupna dvolitarska verzija maksimalne snage 145 kW (197 KS), a nešto kasnije u prodajne salone stiže i verzija od 1,8 l sa 103 kW (140 KS).

Novi, porodično orjentisani krosover, dostupan je s pogonom samo na prednje ili sva četiri točka. Uz dobijenu subvenciju za nabavku vozila sa hibridno-električnim pogonom od 2.500 evra, ovu Toyotu moguće je nabaviti već za 37.890 EUR (2.0 HEV sa paketom opreme Luna).

Model Corolla Cross predstavlja logičnu dopunu Toyotine ponude u C-SUV segmentu tržišta, gdje je do sada konkurisao samo model C-HR, prenosi b92.

U sajamskoj ponudi ovaj krosover je dostupan uz subvenciju za 29.990 EUR (C-HR 1,8 C-ENTER).

Električni prvenac Toyote, model bZ4X izazvao je veliku pažnju svjetske javnosti.

Toyotu bZ4X u FWD verziji pokreće elektromotor maksimalne snage 150 kW (204 KS), a u AWD dva elektromotora ukupne snage 160 kW (218 KS).

U zavisnosti od pogona, paketa opreme i veličine točkova (18 ili 20 inča) domet modela bZ4X kreće se od 411 do 516 kilometara.

Toyotu bZ4X, uz subvenciju od 5.000 evra, moguće je nabaviti za 49.990 EUR.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh